“Ognjena” šampion Ugljevika

Prijepolje/Ugljevik – U Ugljeviku kod Bjeljine proteklog vikenda održan je tradicionalni Sajam šljive, voćnih rakija i meda, najveća manifestacija ove vrste u Republici Srpskoj. Na takmičenju u kvalitetu rakija najviše ocene i titulu apsolutnog pobednika Sajma u Ugljeviku osvojile su rakije od voća brenda “Ognjena” proizvođača ” Braća Tomašević” DOO iz Prijepolja.

Vukosav Tomašević, suvlasnik preduzeća “Braća Tomašević” iz Prijepolja, foto: www.ppmedia.rs

-Na ocenjivanje u Ugljevik poslali smo uzorke rakije od šljive, jabuke, dunje i maline. Кomisija sastavljena od najeminentnijih stručnjaka sa Univerziteta u Beogradu svim našim rakijama dodelila je najviše ocene, pa su nam pripale 4 velike zlatne medalje. Rakije od jabuke i dunje osvojile su pehare kao najbolje u svojim kategorijama, a dobili smo i veliki pehar i nagradu za najkvalitetniju rakiju na Sajmu – naglasio je Vukosav Tomašević, suvlasnik preduzeća “Braća Tomašević”.

Na ocenjivanju u Ugljeviku učestvovalo je nekoliko desetina proizvođača rakije iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske, sa ukupno 86 uzoraka rakije i likera od voća.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *