Građani nakon protesne šetnje pozvali Micanovića da prekine štrajk

U znak podrške predsedniku OK „Bambi Volej” Adisu Micanoviću, koji šesnaesti dan štrajkuje glađu, grupa građana i sportskih radnika, prošetala je ulicom Nijazije Musabegovića do zgrade lokalne samouprave, gde on gladuje i predala zahtev predsedniku opštine u kojem se između ostalog traži da Komisija za raspodelu novčanih sredstava izvrši ponovno bodovanje i raspodelu sportskog dinara. Sportski radnici i privrednici koji su došli na protest pozvali su Micanovića da obustavi dalji štrajk.

Među stotinupedeset učesnika protesne šetnje dominirali su mladi sportisti među kojima je bio i atletski reperezentativac Srbije u bacanju kugle Armin Sinančević. Na skupu su viđeni lideri i istaknuti članovi opozicionih stranaka.

Građani Prijepolja koji su došli da podrže protest jednoglasni su u oceni da je Micanović nepravedno kažnjen zbog toga što je obelodanio kriminalne radnje pojedinih lokalnih funkcionera.

Državni reprezentativac u bacanju kugle Armin Sinančević smatra da Micanović treba da obustavi dalji štrajk gladju i poziva lokalne lidere da sednu za sto i postignu dogovor o prekidu štrajka sa Adisom.

– Kao državni reprezentaivac došao sam da dam punu podršku Micanoviću jer rezultati koje je on do sada ostvario pokazuju da je nepravedno kažnjen prilikom raspodele sredstava – kaže Sinančević.

U ime sportskih radnika Savo Pušica pozvao je Micanovića da obustavi dalji štrajk dok je to isto u ime privrednika učinio Osman Ćatić i obećao finansijsku pomoć klubu.

– Molim Vas u ime sportskih radnika i građana koji su došli da Vam pruže podršku u borbi za svoja prava da odustanete od daljeg štrajka glađu i da borbu nastavite na neki drugi način – apelaovao je Pušica.

Po svemu sudeći svi pozivi na prekid štrajka Adisa Mićanovića bili su uzaludni. On kaže da odustati neće.
– Štrajk glađu neprekidam dok se neispune moji zahtevi – izričit je Micanović.

Na skupu su pored sportista viđeni i lideri opozicionih stranaka. Predsednik OO SDP Esad Hodžić kaže da je šetnju podržao kao građanin a ne kao političar. Šetnja je protekla mirno i bez incidenata.
PP Media