„Opstanak“ očekuje bolji izborni rezultat nego pre četiri godine

Nova Varoš – Grupa građana „Opstanak“ koja u aktuelnom sazivu Skupštine opštine Nova Varoš ima četiri odbornika, na lokalnim izborima 2. juna očekuje znatno bolji rezultat nego pre četiri godine. Na listi pod nazivom „Dimitrije Paunović – Opstanak – Zato što možemo bolje“ je 27 kandidata, a na glasačkom listiću nalaze se pod rednim brojem 6.

Foto: Varoške novine

U „Opstanku“ ističu da okosnicu njihove liste čine ljudi od znanja i kredibiliteta, koje građani prepoznaju kao one koji su u periodu od 2012. do 2016. godine uspešno vodili opštinu i pokrenuli mnogobrojne razvojne projekte.

-Na izbore izlazimo sa idejom da sačuvamo našu opštinu i naše sugrađane – kažu u Grupi građana „Opstanak“.

Sa detaljima predizbornog plana i programa, kažu, građane i građanke će upoznati  tokom izborne kampanje.

-Prioritete su izgradnja 150 kilometara asfaltnih puteva u prve dve godine vlasti, trafo-stanice neophodnog kapaciteta u turističkoj zoni na Zlataru, završetak vodovodnog sistema ‘Ćurčića vrelo’, rekonstrukcija nisko-naponske mreže u seoskim mesnim zajednicama, kao i problematičnih delova vodovodne mreže u gradskim zonama i po selima, rešavanje parking prostora u gradu i turističkoj zoni, izgradnja postojenja za prečišćavanje otpadnih voda – kaže za „Varoške novine“ nosilac liste Dimitrije Paunović, predsednik opštine Nova Varoš u periodu od 2012. do 2016. godine.

Ukoliko budu deo nove opštinske vlasti, „Opstanak“ će se zalagati i da se značajno unapredi kvalitet rada opštinskih javnih preduzeća, kao i efikasnost i transparentnost u funkcionisanju lokalne samouprave.

-Stvaranjem povoljne ekonomske klime i poslovnog ambijenta, kao i formiranjem razvojnog fonda, biće omogućeno mladim sugrađanima i sugrađankama da pokreću i realizuju sopstvene biznis projekte, a koji će za rezultat imati i poboljšanje izrazito negativne demokrafske slike u našoj opštini. Cilj nam je i da vratimo prepoznatljivu energiju Novovarošana kroz organizaciju novih sporstkih i kulturnih manifestacija po kojima bismo bili lideri u regionu i šire – ističe Paunović.

U GG „Opstanak“ navode, da je nosilac liste Dimitrije Paunović za uspešno rukovođenje Opštinom
nagrađen brojnim priznanjima, među kojima se izdvaja NALED-ova specijalna nagrada „Reformator poslovnog okruženja za 2015“. Kažu  i da je njihova izborna lista kadrovski ojačana u odnosu na prošle izbore i da su kandidati i kandidatkinje sa liste za izbore 2. juna  „respektabilni članovi lokalne zajednice, prepoznatnjivi po znanju, iskustvu i stručnosti“.

Varoške novine i PP Media