„Zajedno za Prijepolje“ – na jednoj listi SDP, SDPS i DPS

Prijepolje – Sandžačka demokratska partija, Socijaldemokratska partija Srbije i Demokratska partija Sandžaka potpisale su koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima u Prijepolju. Lista će se zvati „Zajedno za Prijepolje“, a njen nosilac će biti Esad Hodžić, dok je drugi na listi dr Zulkefil Sadović.

Na jednoj listi: SDPS, SDP i DPS, foto: A.Rovčanin

Na konferenciji za medije, nosilac liste Esad Hodžić pozvao je građane, da pre nego što glasaju, dobro pogledaju imena kandidata sa svih listi koje budu učestvovale na lokalnim izborima, i dobro procene ko će ih zastupati i prestavljati u naredne četiri godine. On je ocenio da Prijepolje znatno zaostaje za opštinama u okruženju i na naglasio da se to mora zaustaviti i promeniti.

Demokratska partija Sandžaka dr Bato Sadović se odlučila da uđe u koaliciju jer sam naziv liste govori sve, „Zajedno za Prijepolje“, kaže lider ove stranke Zulkefil Sadović. Kao drugi važan razlog zašto su se opredelili za saradnji sa SDP i SDPS, navodi što kolaicija nije jednonacionalna. On je pozvao građane svih nacionalnosti da podrže ovu listu.

Čičić, Hodžić i Sadović, foto: A.Rovčanin

Lider SDPS u Prijepolju, Predrag Čičić, navodi da je lista „Zajedno za Prijepolje“ okupile partije sličnog opredeljenja i programa. On smatra da je prošlo vreme u Prijepolju svrstavanja u jednonacionalne partije.Čičić se nada da će ova kolicija osvojiti najviše glasova na decembarskim izborima i dati kandidata za predsednika, koji će biti prepoznatljiva osoba u svom gradu.

Među prvih 15 kandidata za odbornike, SDP je dao 9, DPS 4 a SDPS 2.

Odgovarajući na novinarska pitanja, šta je spojilo, do skora naizgled nespojive političke grupacije, koje su često sa skupštinske govornice žustro kritikovale jedna drugu trojica lokalnih lidera odgovaraju da je to stvaranje uslova za bolji život svih građana u Prijepolju.

Sadović je naveo i da se njegova stranka nije odrekla slogana od prošlih izbora „Prijepolje Prijepoljcima“.

Pre formiranja ove koalicije Demokratska partija Sandžaka je vodila pregovore o zajedničkom nastupu na izborima i sa Zukorlićevom i Ugljaninovom partijom, međutim izbor je pao na Rasima.

Sadović kaže da se sa sadašnjim partnerima lako postigao dogovor, te da je  svestan činjenice da je od tri stranke SDP najjača. On naglašava i da je ova koalicija, najbolje rešenje za njegovu partiju.

Lista „Zajedno za Prijepolje“ počela je sakupljanje potpisa građana za predaju liste.

PP Media