Opština Nova Varoš obezbedila novogodišnje poklone za decu sa sela

Nova Varoš – Opština Nova Varoš obezbedila je novogodišnje poklone za 95 mališana sa seoskog područja, dok im je Dom kulture „Jovan Tomić“ darivao pozorišnu predstavu „Novogodišnja družina“ , u izvođenju svoje Dečje pozorišne scene. Darovi su mališanima uručeni juče na prigodnoj svečanosti u Domu kulture.

Pokloni za decu sa sela, foto: Varoške novine

„Slatke paketiće“, ukupne vrednosti od oko 70.000 dinara, dobili su svi predškolci i učenici nižih razreda osnovne škole u Božetićima, Radoinji, Akmačićima, Bistrici i Jasenovu.

Pozorišnu predstavu pod nazivom „Novogodišnja družina“ režirao je novovaroški glumac Rade Tatović, a predstavu je izvela grupa od desetak talentovanih učenika iz osmoljetki u Novoj Varoši i Akmačićima. Glavne junakinje u predstavi – Elena Mojičević, Edina Bakalić i Tara Radišić, kao i dve mlade grupe plesača, razveselili su mališane u publici i svojim talentom upotpunili prazničnu atmosferu. Decu je zabavila i glumica Amaterskog pozorišta Doma kulture Fehima Ibišbegović, koja je tumačila „lik“ stare novogodišnje jelke – baba Jele.

Ovu akciju, inače, već šestu godinu za redom organizuju Кancelarija za mlade, opštinsko Odeljenje za lokalni ekonomski razvoj i Dom kulture , a pod pokroviteljstvom predsednika opštine Radosava Rada Vasiljevića.

-Akcijom smo namenski obuhvatili seoske mališane jer su njima teže i u manjem obimu dostupni različiti kulturni, zabavni, sportski, edukativni i drugi sadržaji nego njihovim vršnjacima u gradu – kazao je predsednik Vasiljević.

Prema njegovim rečima, u lokalna samouprava godinama unazad izdvaja značajna sredstva za brigu o deci, porodici i podsticaju nataliteta.

-Sve činimo da život dece bude što kvalietniji, a njihovo detinstvo srećnije. Deca su zalog za budućnost, a ova akcija ima gotovo simboličan značaj u materijalnom smislu, ali je snažna poruka deci da i ove novogodišnje i božićne praznike želimo da provedu u radosti i veselju – dodao je predsednik Vasiljević.

Mališane je pozdravila i direktorka Doma kulture Mihrija Hadžić i poželela im puno lepih želja, snova i uspeha u 2023.

Varoške novine i PP Media