Opština Nova Varoš obradovala “slatkim” paketićima seosku decu

Nova Varoš – Prazničnu atmosferu pred Novu godinu i Božić osetili su i predškolci i osnovci iz seoskih škola. Za njih 140 Opština Nova Varoš i Кancelarija za mlade obezbedili su poklon paketiće sa slatkišima i školskim priborom, dok im je Dom kulture darivao novogodišnju predstavu u izvođenju glumačke trupe iz Beograda.

Darovi za mališane sa sela, foto: Varoške novine

„Slatke“ poklone, ukupno vredne oko 80.000 dinara, dobili su svi predškolci i učenici do petog razreda osnovne škole u Božetićima, Radoinji, Bistrici, Akmačićima i Jasenovu. Darovi su im uručeni danas na prigodnoj svečanosti u Domu kulture, a podeli paketića predhodila je zanimljiva kolaž pozorišna predstava za decu, u kojoj su dominirale dogodovštine veselih klovnova i akrobata Bucka i Đorđa, pod budnim okom Deda Mraza…

Ovu akciju već treću godinu za redom, organizovali su Кancelarija za mlade i opštinsko Odeljenje za lokalni ekonomski razvoj, a na inicijativu predsednika opštine Radosava Vasiljevića.

-Akcijom smo obuhvatili baš vas seoske mališane jer su vama teže i u manjem obimu dostupni različiti kulturni, zabavni, edukativni i sportski sadržaji nego vršnjacima u gradu. Darovi koje vam danas delimo uoči novogodišnjih i božićnih praznika nemaju neku značajnu materijalu vrednost, ali su simbolična poruka da mislimo na vas i vaše porodice i brinemo da vam detinjstvo bude što srećnije – poručio je okupljenoj deci predsednik Vasiljević, izražavajući zadovoljstvo što se ove godine u novovaroškom kraju rodilo više beba nego lane.

Varoške novine