Opština Prijepolje donirala novo sanitetsko vozilo Domu zdravlja

Opština Prijepolje danas je donirala novo sanitetsko vozilo Domu zdravlja u vrednosti od pet miliona dinara. Кljučeve od novog vozila direktoru Doma zdravlja doktoru Seadu Poroviću uručio je predsednik opštine Dragoljub Zindović.

Novo vozilo na dar, foto: A.Rovčanin

„Opština Prijepolje nastavlja praksu unapređenja zdravstva i zdravstvenih usluga na teritoriji naše opštine i ovo je samo jedno od vozila koje je nabavljeno iz sredstvava opštinskog budžeta. Meni je drago što kraj budžetske godine završavamo sa jednom ovako važnom i značajnom nabavkom”, izjavio je Zindović dodajući da opština na prvo mesto svojih obaveza stavlja unapređenje zdravstvenih usluga.

„Opština opredeljuje značajna sredstva kako bi unapredili zdravstvo. Ove godine smo izdvojili 20 miliona dinara za zdravstvo, ali to nisu jedina sredstva jer mi često konkurišemo i udružujemo budžetska sredstva sa potencijalnim donatorima tako da su tu u pitanju desetine miliona”, rekao je Zindović.

Prvi čovek opštine Dragoljub Zindović, foto: A.Rovčanin

Direktor Doma zdravlja dr Sead Porović rekao je da je zahvaljujući donaciji opštine, sada će pacijenti dobiti kvalitetnije zdravstvene usluge.

„Ovo je najsavremenije sanitetsko vozilo sa punom opremom, namenjeno je za hitnu medicinsku pomoć sa pogonom na sva četiri točka. Ono će mnogo olakšati prevoz i dovoženje pacijenata iz svih krajeva naše opštine”, rekao je dr Porović dodajući da Dom zdravlja sada ima 21 vozilo.

Miloš Božović direktor Zdravstvenog centra Užice istakao je svako vozilo koje je donirano nekom zdravstvenom centru prvenstveno je namenjeno pacijentima, tako je i ovog puta u Prijepolju.

„Opština Prijepolje poslednjih godina uvrstila u svoju praksu kupovinu opreme i razvoj zdravstva i time pokazuju da vode računa o pacijentima i građanima. Moram da kažem da u toku 2020. godine biće izrađen novi plan mreže gde će sigurno biti formiran medicinski centar Prijepolje sa bolnicom i Domom zdravlja, čiji će osnivač biti Republika, mada i pored toga ja sam siguran da će opština i dalje pomagati razvoj zdravstva i davanje zdravstvenih usluga”, kazao je Božović.

Član Opštinskog veća zadužen za zdravstvo doktor Zulkefil Sadović istakao je da ove donacije pokazuju koliko je dobra saradnja između opštine i Doma zdravlja i da uz zajednički dogovor uzimaju ono što je najpotrebnije.

„Pored ovog vozila mi smo skoro dobili i ultrazvučni aparat za dečiji dispanzer. Uložili smo u kotlove i kotlarnice tako da su ovo prve zime u kojima mi nemamo problema sa grejanjem. Sve što se ulaže ulaže se u pacijente”, rekao je Sadović.

GZS i PP Media