Prigodnim koktelom Turistička organizacija Prijepolja obeležila kraj godine, ambiciozni planovi za 2020. godinu

Turistička organizacija Prijepolja prigodnim koktelom obeležila je kraj, kako su ocenili uspešne 2019. godine. Tom prilikom uručene su zahvalnice pojedincima, ustanovama i udruženjima koji su doprineli razvoju i promociji turizma.

Zgrada Turističke organizacije u Prijepolju, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Direktor Turističke organizacije Nebojša Svičević, istakao je da su sve planirane aktivnosti u ovoj godini sprovedene, te da je zadovoljan ostvarenim rezultatima.  On je naveo, da je manifestacije koje su ove godine organizovane pod okriljem organizacije na čijem je čelu posetilo više od 15 hiljada građana.

I u narednu godinu Turistička organizacija Prijepolja ulazi sa ambicioznim planovima, pripremaju se brojni projekti koji će biti od izuzetne važnosti za turističku ponudu grada.

Priznanja pojedinicima i ustanovama, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

– Prva faza radova na uređenju izletišta Ravni je završena, nastavak sledi u narednoj godini. Takođe, u planu je postavljanje Info centra, koji će biti smešten pored Begovog mosta, reč je o montažnom objektu. Radićemo na završetku projekta koji se tiče uređenja plaže “Petrovac” – kaže direktor Turističke organizacije Nebojša Svičević.

On je naglasio da će Vlada Srbije preko Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija izdvojiti u 2020. godini značajna sredstva za oživljavanje turizma u Kamenoj Gori.

Svečano u prostorijama TOP-a, foto: www.ppmedia.rs

– Po nalogu iz kabineta predsednika Srbije Aleksandra Vučića, krajem prošle nedelje kontaktiran sam od strane ljudi iz Vlade koji se bave razvojem turizma, sa zahtevom da im dostavim informaciju šta je neophodno učiniti kako bi se oživela Kamena Gora. S obzirom, da smo mi pre tri godine, podnosili zahtev da sve zatvorene škole u isturenim odeljenjima pretvorimo u turističke kampove, ponovili smo taj stav. Nakon razgovora, sa pojedinim žiteljima Kamene Gore i nekim čelnicima stranaka koji vode opštinu, došli smo na ideju da bi školu u Kamenoj Gori trebalo adaptirati i pretvoriti u objekat smeštajnog kapaciteta koji bi mogao da primi minimum pedesetak ljudi. Sam predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, tokom prestavaljanja investicionog plana razvoja Srbije od 2020. do 2025. godine pomenuo je Kamenu Goru i nameru države da ozivi turizam u toj sredini – tvrdi Svičević.

PP Media