Opština Nova Varoš raspisala javni poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije

Nova Varoš – Opština Nova Varoš je dobila podršku Ministarstva rudarstva i energetike za sprovođenje programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova u 2021.godini.

Opština obezbedila 2 miliona dinara za sufinansiranje mera energetske efikasnosti, foto: A.Rovčanin

Opredeljeno je ukupno 2 miliona dinara za sufinansiranje mere zamene spoljnih prozora i vrata i drugih transparentnih elemenata termičkog omotača sa odgovarajućim termičkim svojstvima prema negrejanim prostorijama, na stambenim zgradama, porodičnim kućama i stanovima na teritoriji opštine Nova Varoš.

-Cilj sprovođenja mera energetske sanacije je unapređenje energetske efikasnosti i povećano korišćenje obnovljivih izvora energije u domaćinstvima na teritoriji opštine Nova Varoš. Predmet ovog Javnog poziva jeste izbor privrednih subjetakta za sprovođenje aktivnosti na realizaciji definisane mere zamene stolarije. Domaćinstva koja ostvare pravo na sufinsiranje mogu nabaviti dobra i usluge isključivo od privrednih subjekata izabranih putem ovog javnog poziva – navode u lokalnoj samoupravi.

Javni poziv je objavljen na sajtu opštine www.novavaros.rs i traje do 4. avgusta. Na opštinskom sajtu postavljen je baner Energetska efikasnost sa dokumentacijom vezanom za realizaciju mera energetske sanacije. Na ovaj način se građani i privredni subjekti mogu dodatno informisati.

PP Media