Akciju dobrovoljnog davanja krvi u Prijepolju podržali opštinski funkcioneri

Prijepolje – U želji da ličnim primerom motivišu građane da se odazivaju akcijama dobrovoljnog davanja krvi a opet, svesni i da je u periodu Ramazana i Časnog posta smanjen broj dobrovoljnih davalaca, zaposleni u Opštinskoj upravi  i drugim ustanovama i institucijama na čelu sa predsednikom opštine Prijepolje Dragom Popadićem, danas su se odazvali akciji dobrovoljnog davanja krvi.

Foto: PP Media Prijepolje

Oko podneva, zaposleni Opštinske uprave Prijepolje napunili su prostorije Nacionalne službe za zapošljavanje gde se održavaju akcije dobrovoljnog davanja krvi.

– Vodili  smo se time da je u toku post i kod Srba i Bošnjaka i da je možda manje davalaca. To nam je bila prva motivacija. U okvriu Opštinske uprave smo se organizovali da dođe što veći broj na akciju. Moramo se truditi da obezbedimo kontinuitet ovih akcija kako Bolnica ne bi ostala bez dovoljnih količina krvi – kaže Drago Popadić, predsednik opštine Prijepolje, inače redovan davalac krvi.

Foto. PP Media Prijepolje

– Još u srednjoj školi sam stekao naviku da se odazivam akcijama dobrovoljnog davanja krvi i konkretno, meni je ovo 16. put. Apelujem na naše sugrađane da se uključe u akcijei daju svoj doprinos – ističe Petar Vasiljević, direktor TO Prijepolje.

Prema rečima Marije Perišić Božić, načelnice Službe za transfuziju OB Užice, primetan je porast broja davalaca krvi u Prijepolju, preko 40 davalaca po akciji, a ono što naročito raduje je što je dosta novih, mladih ljudi koji prvi put daju krv.

-Mogu da pohvalim sve Prijepoljce da su se odazivali našim pozivima i SMS porukama. Trenutno u našoj bolnici imamo optimalne rezerve krvi, tako da i bolnicama i u Prijepolju i u Priboju isporučujemo ono što je neophodno- navodi načelnica Službe za transfuziju.

Ovo je šesta akcija dobrovoljnog davanja krvi u Prijepolju. Održavaju se svakod drugog utorka u mesecu. Do sada su akcije bile od 11-14h a od sledećeg meseca, zbog povećanog broja davalaca, akcije dobrovoljnog davanja krvi u Prijepolju održavaće se svakog drugog utorka u prostorijama NSZ u periodu od  10-14h .

PP Media