Opština Priboj obezbedila besplatno letovanje za 50 mališana sa Kosova i Metohije

Priboj/Prilužje – Opština Priboj nagradila je besplatnim letovanjem 50 mališana iz Prilužja, pobratimske opštine sa Кosova i Metohije. Deca iz Prilužja borave u pribojskom odmaralištu u Sutormoru, koje posle pauze zbog kovod pandemije, ponovo radi ovog leta. 

Deca sa Kosova uživaju u čarima mora, foto: PP Media

U veoma dobrim uslovima smeštaja, sa propratnim sadržajima, zdravstvenom zaštitom i ishranom, po veoma povoljnim cenama, u čarima plavog Jadrana, ovog leta uživaju školarci iz Priboja. Lokalna samouprava nagradila je najuspešnije đake, osvajače jednog od prva tri mesta na okružnim i republičkim smotrama znanja, nosioce Vukove diplome ili đake generacije sedmodnevnim besplatnim letovanjem. Pored školaraca iz grada na Limu, o trošku opštine Priboj u Sutomoru boravi i pedesetoro dece iz Prilužja, pobratimske opštine sa Кosova i Metohije. Neki od njih, prvi put uživaju u čarima mora,a utisci su  impresivni.

– Zaista nam je prelepo u Sutomoru. Preko dana se kupamo na plaži, more je baš toplo, a uveče družimo u bašti odmarališta – kaže jedan od mališana iz Prilužja koji je prvi put video more.

Mališane sa Кosova i Metohije  u Sutomoru, obišli su i čelni ljudi dve lokalne samouprave Lazar Rvović i Milan Кostić.

– Ovo je nešto predivno za našu decu, kojima je ovo istinski izlazak iz enklave, i nešto što će pamtiti do kraja života. Hvala opštini Priboj i predsedniku Lazaru Rvoviću na ovom divnom gestu i pomoći – ističe Milan Кostić, predsednik Privremenog organa opštine Vučitrn sa seditšem u Prilužju.

Mališane obišli predsednici dve opštine, foto: PP Media

Pribojsko odmaralište u Sutomoru rekonstruisano je pre nekoliko godina,raspolaže sa 60 ležaja, sve sobe imaju klimu i kupatilo,modrenu kuhinju i restoran,dobar internet, veliki plato i baštu.

– Sve  što kao lokalna samouorava  dajemo našoj deci, trudimo se da damo i deci iz bratskog Prilužja.Ovo su divna deca i drago nam je ako smo uspeli,da im dani provedeni u našem odmaralištu i  Sutomoru, budu za lepo sećanje – rekao je predsednik opštine Priboj Lazar Rvović.

Nevreme koje je minule zime zahvatilo obalu Jadrana, oštetilo je krov odmarališta, koji je lokalna samouprava uspela sanirati za ovu sezonu. Rvović je najvio da će opština trajno rešiti sanaciju krova, ali i izgraditi nove  kvadrate smeštajnog prostora, kao  i komletno spoljno uređenje.

PP Media