Opština Prijepolje finansira postavljanje ležećih policajaca u Ivanju, uskoro i izgradnja kanalizacione mreže

Prijepolje – Novcem naplaćenim od saobraćajnih kazni, lokalna samouprava finansiraće postavljanje ležećih policajaca u naselju Ivanje. Zbog brze, nesavesne vožnje i radi sigurnosti velikog broja dece i ljudi koji se kreću, kroz jedno od najvećih prijepoljskih naselja, na više lokacija biće montirani usporivači brzine.

Foto: A.Rovčanin

Predsednik opštine, Drago Popadić, kaže da se u Ivanje već duže vreme nije ulagalo te da će ta praksa biti promenjena.

– Već duže vreme u Ivanje se ništa ne ulaže. Sada smo rešeni da to promenimo. Raspisali smo nabavku za postavljanje javne rasvete na dva kraka od škole prema glavnom putu. U dogovoru sa mesnom zajednicom postavićemo na dva ili tri mesta ležeće policajce, šo će doprineti bezbednijem kretanju meštana, a naročito dece – navodi Popadić.

On navodi, da će najznačanija investicija za Ivanje  biti izgradnja kanalizacione mreže, koja se realizuju u okviru projekta „Čista Srbija“.

– Izrada projektno tehničke dokumentacije je pri samom kraju. Očekujemo do kraja avgusta da bude gotova. Nakon toga ćemo ministarstvu građevinarstva da uputimo dopis da odobri sredstva za izgradnju kanalizacione mreže u Ivanju, jer nam je to prioritet u ovom naselju – zaključuje predsednik opštine Drago Popadić.

PP Media