Opština Prijepolje i “HELP” podržaće 20 biznis ideja

Prijepolje – Opština Prijepolje i Nemačka nevladina organizacija HELP,  potpisale su ugovor o saradnji kojim otpočinje realizacija projekta ‘’Pomoć pri zapošaljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa’’ na teritoriji opštine Prijepolje, kojim je planirano da se podrži najmanje 20 biznisa u njihovim namerama da započnu ili razviju poslovne delatnosti.

Paraf na ugovor o saradnji stavili su prvi čovek opštine Prijepolje Vladimir Babić i regionalni koordinator Help-a za Srbiju i Crnu Goru Klaus. R. Mock, foto: A.Rovčanin

Opšti cilj projekta je doprinos smanjenju siromaštva, socijalnoj inkluziji, održivom i inkluzivnom ekonomskom razvoju, kao i ostvarivanju zadovoljavajućih uslova rada a sve putem obezbeđivanja poboljšanog pristupa tržistu rada i zapošljavanju.

– Potpisivanjem ovog ugovora višegodišnja saradnja HELP-a sa opštinom Prijepolje biće nastavljena na obostrano zadovoljstvo. Namera nam je da podržimo najmanje 20 projekata sa grantovima u proseku od dve hiljade evra u cilju zapošljavanja lica iz grupe teže zapošljivih – kazao je regionalni koordinator Help-a za Srbiju i Crnu Goru Klaus. R. Mock.

Prvi čovek opštine Prijepolje, Vladimir Babić, podsetio je na uspešne projekte koje dugi niz godina HELP realizuje u Prijepolju i najavio da će lokalna samouprava povećati iznos ulaganja u projekte.

– Do sada je HELP u opštini Prijepolje pomogao pri zapošljavanju više od 100 lica, od kojih je najveći broj njih u idalje u radnom odnosu – naveo je Babić.

Nakon potpisivanja ugovora sa svim gradovima i opštinama u kojima se sprovodi projekat, prema rečima Dragomira Spasića, šefa kancelarije Help-a u Kraljevu, koji je nadležan za opštinu Prijepolje, krenuće se sa informativnom kampanjom putem koje će građani moći bolje da se informišu o uslovima konkursa.

Projektom je u prvoj jedngodišnjoj fazi u svim gradovima i opštinama planirana dodela 176 grantova u vrednosti od 2000 i 3 600 evra kao i plaćene dodatne stručne i poslovne obuke za korisnike i članove njihovih porodica.

Projekat ‘’Pomoć pri zapošaljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa’’ finansiraju Vlada Švedske preko Agencije za međunarodni razvoj i saradnju ‘’Sida’’ i opština Prijepolje.

PP Media