Opština Prijepolje nagrađuje zdravstvene radnike za teret koji su podneli u borbi sa koronom

Prijepolje – Podatak da je juče potvrđeno 6 slučajeva infekcije koronavirusom u Prijepolju, što je najviše u Zlatiborskom okrugu, znači da ne treba da se opustamo. Epidemiološka situacija je znatno povoljnija što je posledica velikog broja vakcinisanih građana ali i kontrolisanja propisanih mera, istakao je posle danasnje sednice Štaba za vanredne situacije, predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić i dodao da je doneta odluka da se za Dan opstine, 7. jula, nagrade prijepoljski zdravstveni radnici za teret koji su podneli pogođeni epidemiološkom situacijom.

Stab za vanredne situacije u Prijepolju, foto: PP Media

Na sednici Štaba za vanredne situacije u Prijepolju, analizirana je aktuelna epidemiološka situacija. Kao i u susednim opštinama i u Prijepolju je primetan pad broja obolelih na šta je uticalo kontinuirano sprovođenje epidemioloških mera ali i visok obuhvat stanovništva imunizacijom. Zakljucno sa 31. majom vakcinu protiv kovida ukupno je primilo 22.258 punoletnih Prijepoljaca.

Obzirom da su podneli najveći teret boreći se sa koronavirusom, Štab za vanredne situacije opštine Prijepolje doneo je zaključak da se za Dan opstine, 7. jula, nagrade zdravstveni radnici Opšte bolnice i Doma zdravlja.

Prema poslednjem izveštaju ZZJZ Užice, od početka epidemije u opštini Prijepolje su potvrđena 2874 slučaja infekcije koronavirusom i nalazi se na petom mestu po broju obolelih u Zlatiborskom okrugu.

TV Priboj i PP Media