Opština Prijepolje produžila saradnju sa Fondacijom Ana i Vlade Divac

Prijepolje – Оpština Prijepolje i Fondacija Ana i Vlade Divac obnovili su ugovor o saradnji kojim se nastavlja realizacija aktivnosti u okviru „Fonda za osnaživanje mladih poljoprivrednika“ i u 2024. godini.

 Foto: A.Rovčanin

„Osnaživanje mladih poljoprivrednika“ sprovodi se uz podršku projekta „Velika mala privreda“ koji finansira USAID, a sprovodi ACDI/VOCA, sa ciljem da se podrže mladi i to učenici završne godine poljoprivredne škole, koji žele da nastave da se bave poljoprivredom i unapređuju svoje porodično gazdinstvo. Osim finansijske podrške, mladi imaju mogućnost da prisustvuju predavanjima, dobiju podršku mentora i nauče da razvijaju sopstveni poslovni plan.

– Konkurs je otvoren i trajaće do 1. aprila, pozivamo sve maturante srednje Poljoprivredne škole iz Požege da se prijave, posebno učenike sa teritorije opštine Prijepolje. Ove godine realizujemo projekat nabavke plastenika za poljoprivredne proizvođače koji se aktivno bave biljnom proizvodnjom na teritoriji opštine Prijepolje – kaže Bojana Vujičić projektni koordinator Fondacije “Ana i Vlade Divac”.

Opština Prijepolje jedna je od sedam partnerskih opština koja, uz Čajetinu, Požegu, Užice, Arilje, Gornji Milanovac i Novu Varoš, podržava mlade poljoprivrednike koji stručno znanje stiču u srednjoj Poljoprivrednoj školi sa domom učenika „Ljubo Mićić“ u Požegi.

– I ove godine imamo program plasteničke proizvodnje gde je opština izdvojila 4, a Fondacija 2 miliona. Prošle godine smo ubacili segmente razvoja ruralnog turizma, imali smo veliku zaiteresovanost, što znači da se taj program pokazao kao dobar. Ove godine ćemo podržati jednog đaka sa oko 300 hiljada u srednjoj Poljoprivrednoj školi – navodi predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić.

Fondacija Ana i Vlade Divac nastaviće sa osnaživanjem mladih poljoprivrednika i u drugim lokalnim samoupravama u Srbiji, najavili su iz ove Fondacije.

PP Media