Opština Prijepolje raspisala javne pozive za sufinansiranje programa nevladinih organizacija i verskih zajednica

Prijepolje – Opština Prijepolje raspisala je krajem prošle sedmice javne konkurse za finanasiranje i sufinansiranje programa od javnog interesa koje realizuju udruženja građana i verske zajednice. Iz opštinske kase, za udruženja građana, kroz devet konkursa opredeljeno je 7,5 miliona dinara, dok je za verske zajednice namenjeno 2 miliona dinara.

Foto: A.Rovčanin

Prema rečima načelnika Opštinske uprave Miodraga Ćubića, opština Prijepolje  je za finansiranje programa udruženja raspisala 9 javnih konkursa, za devet različitih oblasti finansiranja.

-Za Кonkurs za finansiranje programa udruženja čija je oblast delovanja pomoć osobama sa invaliditetom, izdvojili smo ukupan iznos od 600.000 dinara. Programi  iz oblasti aktivnosti penzionerskih organizacija biće finansirani sa 1.000.000 dinara, boračkim i sličnim udruženjima namenjeno je 300.000, za finansiranje programa  iz oblasti kulture 700.000. Takođe, izdvojili smo 100 hiljada za programe iz oblasti obrazovanja-elektrotehnike, robotike i računarsko programiranje. Programi  iz oblasti aktivnosti udruženja radnika iz zdravstva biće finansirani sa 300.000 dinara. Najviše novca izdvojeno je za Кonkurs za sufinansiranje programa iz oblasti ruralnog razvoja i zaštite životne sredine, 2,3 miliona dinara, dok smo dva miliona izdvojili za finansiranje programa  iz oblasti humanitarnog rada, odnosno za narodne kuhinje – kaže nalenik Opštinske uprave Miodrag Ćubić i dodaje da je za programe iz oblasti aktivnosti udruženja izviđača izdvojeno 200.000 dinara.

Načelnik Opštinske uprave Miodrag Ćubić, foto: A.Rovčanin

Odlukom o budžetu opština Prijepolje za 2022.godinu je opredelila 2.000.000,00 dinara za finansiranje dva programa  iz oblasti crkava i versih zajednica. Кonkursom za za sufinansiranje programa za izgradnju, održavanje i obnovu verskih objekata izdvojeno je 1,5 miliona dinara, dok pola miliona namenjeno za organizovanje kulturnih i naučnih ustanova i programa crkava i verskih zajednica.

Prijave se podnose u roku od 15 dana od dana objavljivanja konkursa. Javni konkursi su objavljeni na zvaničnoj internet prezentaciji opštine Prijepolje www.prijepolje.ls.gov.rs

PP Media