Ministarka Jadranka Joksimović u ponedeljak u Priboju

Beograd/Priboj – Ministarka za evropske integracije Republike Srbije i Nacionalni IPA koordinator Jadranka Joksimović, govoriće u ponedeljak, u Priboju, na konferenciji povodom otvaranja Trećeg poziva za podnošenje predloga projekata za Program prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora. Na skupu će se obratiti i Bojan Vujović, zamenik Nacionalnog IPA koordinatora Crne Gore, Lazar Rvović, predsednik opštine Priboj i Marko Jovanović, pomoćnik ministra finansija Republike Srbije.

Ministarka Jadranka Joksimović, foto: Kurir

Skup u Priboju organizuje Operativna struktura Programa prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora 2014 -2020, Ministarstvo za evropske integracije Republike Srbije i Vlada Crne Gore – Кancelarija za evropske integracije, a  u saradnji sa Ministarstvom finansija Republike Srbije – Sektor za ugovaranje i finansiranje Programa iz sredstava Evropske unije. 

Program prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora jedan je od osam programa prekogranične i transnacionalne saradnje, koji se u našoj zemlji sprovode sa susednim zemljama, a koordinira ih Ministarstvo za evropske integracije. Treći poziv za prekograničnu saradnju sa Crnom Gorom otvoren je 3. marta ove godine, a rok za podnošenje projekata jeste 1. jun 2022.

Sredstva opredeljena za ovaj poziv iznose više od 3,4 miliona evra, a osnovni prioriteti poziva su: unapređenje zapošljivosti radne snage i povećanje mogućnosti zapošljavanja, unapređenje upravljanja otpadom i tretmana otpadnih voda i unapređenje kapaciteta za korišćenje turističkih potencijala programskog područja.

PP Media