Opštinska kasa u gradu na padinama Zlatara u 2019. godini teška 830 miliona dinara

Odbornici Skupštine Nova Varoš usvojili su predlog budžeta za 2019. godinu. Кako je projektovano, u opštinsku kasu iduće godine sliće se 830.7 miliona dinara, što je više nego ove godine.

Predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević rekao je da je turizam najvažnija strateška grana opštine i da se moraju iskoristiti šansu u koju, kako je rekao, ulažu poslednjih nekoliko godina.

-Mi smo opština koja trčećim koracima u poslednje vreme razvija turizam. Ono što je najvažnije, jeste da opstanemo na ovim prostorima i da iskoristimo sve što su nam Bog i priroda dali, a to je veliki prirodni potencijal koje možemo da iskoristimo uz pomoć opštinskog budžeta- naveo je Vasiljević.

Predsednik je istakao da pored 100 miliona koje su planirali da ulože u razvoj turizma, najveći deo novca ide u infrastrukturu, kao i svake godine.

-Sledeće godine u planu nam je da uložimo u izgradnju putne infrastrukture u selima i da asfaltiramo ulice u gradu. Pored toga, u planu nam je izgradnja trga u centru grada za šta je opredeljeno 200 miliona dinara iz budžeta opštine i dela novca koji je opredelilo Ministarstvo privrede – rekao je Vasiljević i dodao da će deo novca iz budžeta opredelili za izgradnju stadiona za visinske pripreme uz podršku države.

-Ulagaćemo u sport, zdravstvo i školstvo. Moram da napomenem da smo ove godine dosta uložili u rekonstrukciju OŠ ,,Živko Ljujić”, koja je posle dugog niza postojanja dobila izgled koji priliči jednoj osnovnoj školi – naveo je predsednik.

Usvojen budžet za 2019. godinu, foto: www.ppmedia.rs

On ističe da će se i sledeće godine pored turizma ulagati u poljoprivredu.

-Ove godine uložili smo preko 13 miliona dinara u poljoprivredu, ali to nije samo ulaganje u tu granu. Mi u nju ulažemo mnogo više preko izgradnje puteva, koji pomažu našim poljoprivrednicima preko povraćaja za subvencije za kupovinu novih priključaka za njihovu mehanizaciju. Mislim da smo napravili budžet razvojnog karaktera, a sve će se to videti 2020. godine kada ćemo biti domaćini 57. MOSI igara i sve je ovo preduslov da dočekamo tolike sportiste da izgradimo dobro infrastrukturu i fudbalske terene koje već imamo. Na taj način ćemo promovisati sport i turizam u našoj opštini – zaključio je Vasiljević.

GZS i PP Media