Opštinsko veće: Polugodišnji gubitak Komunalnog preduzeća veći od 25 miliona dinara

Prijepolje – Opštinsko veće u Prijepolju donelo je odluku da raspiše javni poziv za dodelu sredstava za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava  za nabavku kvalitetnih prirlodnih grla. Veće je usvojilo polugodišnji izveštaj Komunalnog preduzeća, u kojem je konstatovan gubitak od 25 miliona dinara.

Foto: A.Rovčanin

Usvojen je Pravilnik o sufinansiranju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova u okviru projekta „ Čista energija i energetska efikasnost  za građane u Srbiji“, a doneta je i odluka da se raspiše javni poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije.

Komunalno preduzeće, tokom prvih šest meseci poslovalo je sa gubitkom od 25 miliona dinara. Ipak, brojke ne oslikavaju stvarno stanju u preduzeću, kažu iz lokalne samouprave.

– Gubitak od 25 miliona koji je iskazan u izveštaju JKP „Lim“ nastao je usled toga što su jedna sredstva planirana za Kumunalno preduzeće a u međuvremenu desilo se niz promena. Cene komunalnih usluga, vode i iznošenja smeća, povećane su tek u junu iako je prvobitno bilo planirano da se to dogodi početkom godine. Poskupeli su energenti i povećana je minimalna cena rada, a u gubitak od 25 miliona ušle su i neplaćene obaveze lokalne samouprave prema Komunalnom a odnose se za higijenu – navodi zamenica predsednika opštine Prijepolje Samira Ćosović.

Samira Ćosović zamenica predsednika opštine Prijepolje, foto: A.Rovčanin

Veće je usvojilo izveštaj Opštinske uprave o ujedima pasa lutalica i mačaka, u kojem je konstatovano da se idalje izdvajaju značajna budžetska sredstva za ovu namenu. Formiarana je Komisija za pripremu javnog poziva za dodelu podsticajnih sredstava za unapređenje ekonomskih aktivnosti na selu kroz podršku nepoljoprivrednim aktivnostima za razvoj seoskog turizma.

PP Media