Orkestar Ivana Đenadića pobednik 12. Sabora trubača na Kolovratu

Orkestar Ivana Đenadića iz Nove Varoši pobednik je 12. Sabora trubača održanog na Kolovratu, dok je epitet prve trube sabora poneo Dragan Pavlović iz Guče. Pored vrednih nagrada pobednički orkestar je obezbedio i učešće na predsetojećem 57. Dragačevskom saboru trubača u Guči. Otvarajući sabor prvi čovek opštine Prijepolje Dragoljub Zindović kazao je da je uvršatavanje Kolovrata kao jednog od predtačmičarskih centara za sabor u Guči potvrda kvalitetnog rada tokom proteklih jedanaest godina održavanja sabora.

Orkestar Ivana Đenadića pobednik 12. Sabora trubača na Kolovratu


Opština Prijepolje, Udruženje građana “Kolovrat“ i Turistička organizacija Prijepolje po dvanaesti put organizovali su Sabor trubača na Kolovratu. U konkurenciji šest orkestara iz Prijepolja, Nove Varoši, Zlatibora, Čajetine, Užica i Guče po oceni stručnog žirija najbolji je bio novovaroški orkestar Ivana Đenadića, koji će zahvaljujući ovoj pobedi svoje umeće sviranja trube imati priliku da pokaže i u Guči, na predstojećem Dragačevskom saboru trubača. Inače, ovo je prva godina od kako je Sabor na Kolovratu uvršten kao predtakmičenje za Sabor trubača u Guči. Predsednik opštine Prijepolje Dragoljub Zindović smatra da je to samo potvrda za dobre i uspešne organizacije tokom prethodnih jedanaest godina održavanja sabora.

– Drago mi je što se Kolovrat svrstao u nekoliko predtrubačkih centara za kvalifikaciju najboljih za 57. Dragačevski sabor trubača u Guči. Ovo je priznanje i dokaz da smo 11 prethodnih sabora dobro i uspešno organizovali, kako po broju učesnika tako i po kvalitetu orkestara i solista- kazao je između ostalog Zindović otvarajući 12. Sabor trubača na Kolovratu.

12. Sabor trubača na Kolovratu otvorio je predsednik opštine Dragoljub Zindović, foto: www.ppmedia.rs


Iz Turističke organizacije ističu da im je namera da ova manifestacija postane nosilac turizma kako u gradu na Limu tako i u celoj zapadnoj Srbiji.
– Jedina dva centra iz Zapadne Srbije gde se održava predtakmičenje su Zlatibor i Prijepolje, koji su stali uz rame sa Vladičinim Hanom, Surdulicom, Boljevcem i Novim Sadom. Mi radimo svom snagom i sa željom da napravimo da ovo bude nosilac razvoja turizma u Zapadnoj Srbiji- smatra Nebojša Svičević, direktor TO Prijepolje.
U revijalnom delu programa učestvovale su pevačke grupe, zatim zdravičari i kulturno umetničko društvo Doma kulture iz Prijepolja.
PP Media