Osnovci iz Brodareva pobednici Dečurlijade

Prijepolje/Brodarevo – Učenici Osnovne škole “Svetozar Marković” iz Brodareva pobednici su 14. Dečurlijade, koja je nakon trogodišnje pauze ponovo održana u prijepoljskom Domu kulture. Mališani iz Brodareva, najbolji su bili u konkurenciji osam osmoljetki, a u finalnom nadmetanju za nijansu bili su bolji od vršanja iz škole “Mihailo Baković” iz Seljašnice.

Foto: A.Rovčanin

Dečurlijada je manifestacija takmičarskog karaktera, namenjena deci školskog uzrasta od prvog do osmog razreda. Takmičenje se sastoji iz četiri discipline u oblsti znanja i sporta. Svaku školu predstavljale su ekipe od po četiri člana od kojih su dva takmičara u uzrastu od prvog do četvrtog razreda a preostala dva od petog do osmog. U krajnje neizvesnom finalu osnovci iz Brodareva pobedili su vršnjake iz Seljašnice. Pored pokazanog znanja i umeća u sportskim veštinama, pobednici kažu da ima je značila i velika podrška publike iz prepunog Doma kulture.

– Potajno smo se nadali da možemo doći do finala. Pripremali smo se za ovo takmičenje što nam se i isplatilo. Mislim da su za pobedu presudile sportske discipline, a značila nam je i velika podrška publike – kaže Edin Hadžibulić član pobedničke ekipe iz Brodareva.

Foto: A.Rovčanin

Mališani iz Seljašnice, koji su u finalu tesnim rezultatom poraženi od vršnjaka iz Brodareva smatraju da je pobednika ipak odlučio kviz znanja, gde su se slabije snašli.

– Pripremali smo se za ovo takmičenje i nadali da možemo pobediti. Ipak, za nijansu smo slabiji bili u kvizu znanja, što je po meni odlučilo pobednika – navodi Arnela Crnovšanin iz škole “Mihailo Baković”.

Idejni tvorac Dečurlijade Zvonko Mandić, navodi da je zadovoljan kako je sve proteklo, te da je ova manifestacija jedinstvena u regionu.

– Dečurlijada nije nimalo jednostavna manifestacija, ima tu dosta detalja da bi sve izgledalo dobro. Mi smo godinama usavršavali sve ovo i nadam se da smo uspeli da podignemo to na visok nivo – naglašava Mandić.

Foto: A.Rovčanin

Pored svih osmoljetki iz Prijepolja, takmičenje na Dečurlijadi uzela je i škola “Živko Ljujić” iz Nove Varoši. U revijalnom delu manifestacije nastupili su mališani iz vrtića Miša Cvijović, potom dečja grupa „Mašta“ i Folklorni ansambl Doma kulture Prijepolje. Podeljene su i nagrade za publiku.

PP Media