Otvara se kancelarija SIM u Priboju

Priboj – Priboj je već nepunu deceniju deo porodice Sportskih igara mladih, jedinstvene manifestacije, koja je začeta u Hrvatskoj pre 27 godina za decu osnovnoškolskog uzrasta, već 13 godina se sprovodi u Bosni i Hercegovini, a punih 10 godina u Srbiji.

Foto: Promo

Кroz ove Igre, od opštinskih, preko regionalnih do državnih i međunarodnih takmičenja, deca se okupljaju, upoznajuu i druže, razmenjuju iskustva ali i takmiče, sve po principu – u zdravom telu, zdrav duh.

Priboj je već nekoliko godina deo porodice Sportskih igara mladih. U ovom gradu organizovana su i rekordna okupljanja učesnika, bilo je i generalno otvaranje igara za Srbiju, a imali smo i pobednke, ne samo na državnom prvenstvu ,nego i na završnom, odnosno međunarodnom finalu Sportskih igara mladih, koje je najčešće održavano u Splitu.

Delegacija SIM, koju su činili Tihomir Gudić izvršni direktor Igara, Marija Mihajlović predsednica i Miodrag Gogić, direktor SIM za Srbiju, posetili su  Priboj i u razgovoru sa rukovodstvom opštine, Lazarom Rvovićem predsednikom Privremenog organa i članovima Miroslavom Bukvićem i Miralemom Gogalićem, razgovarali o protekloj sezoni, ali i planovima popularnih “Simovaca” za naredno leto.

– U Priboju će od naredne godine biti otvorena naša ispostava ili podružnica SIM, kako bi smo lakše koordinirali ovaj deo Srbije, Bosne i Hercegovine, i za dve godine i Crne Gore. Hvala Opštini Priboj, posebno predsedniku Rvoviću, na podršci i razumevanju, za širenje Кaravana prijateljstva mladih ovog regiona – rekao je Tihomir Gudić, izvršni direktor Sportskih igra mladih.

Dakle, Priboj polako postaje i regionalni centar SIM, koje će od naredne godine biti organizovane i u Sloveniji, od 2025. u Crnoj Gori, a ideja je da ova jedinstvena manifestacija, u dogledno vreme, zaživi i u Makedoniji, odnosno da na taj način, pokrije kompletan prostor bivše Jugoslavije.

PP Media