Otvoren konkurs za program stručne prakse u državnim institucijama

Prijepolje/Priboj/Nova Varoš – Misija OEBS-a u Srbiji, u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, otvorila je danas konkurs za prijam kandidata za Program stručne prakse za 2022/2023. godinu.

Program, koji se organizuje četvrtu godinu za redom, omogućiće rad u državnim institucijama u trajanju od osam meseci za do desetoro mladih stručnjaka/kinja, sa početkom u novembru 2022. godine.

Pozivamo kandidate/kinje koji su nedavno diplomirali na univerzitetu i zainteresovani su za funkcionisanje državne uprave, i imaju prebivalište u Bujanovcu, Medveđi, Novom Pazaru, Novoj Varoši, Preševu, Priboju, Prijepolju, Raški, Sjenici i Tutinu da se prijave na konkrus do 15. septembra 2022. Učesnici će biti odabrani kroz proces selekcije koji uključuje razmatranje prijave, onlajn intervju i pisani test. Uslovi koji se tiču potrebnih kvalifikacija i prijave se mogu naći na stranici https://bit.ly/OEBSPPP2022

Institucije koje su u prethodnom periodu učestvovale u Programu su bile Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Кoordinaciono telo za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Narodna Skupština, Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Pravosudna akademija, Agencija za sprečavanje korupcije, Кancelarija za javne nabavke i Poverenik za zaštitu ravnopravnosti. Učesnici Programa su uključeni u svakodnevni rad institucija, uz podršku mentora tokom obavljanja prakse. Ove godine, učesnici će osmisliti i malu projektnu aktivnost, koja će biti sprovedena u saradnji sa institucijama domaćinima i Misijom OEBS-a u Srbiji.

Program podržava inkluziju i veće učešće mladih muškaraca i žena iz manjinskih, kao i manje razvijenih opština iz južne i jugozapadne Srbije u državnoj administraciji Srbije. Tekući ciklus se sprovodi uz podršku Vlade Кraljevine Norveške. Investiranje u mlade iz svih zajednica je u središtu pristupa Misije OEBS-a koji se tiče ravnopravnosti mladih. Misija posebno podržava njihovo učešće u sprovođenju vladavine prava u Srbiji.

Izvor: RTVNP