Ovacije publike na premijeri pozorišnog komada „Generalna proba samoubistva“

U izvođenju Amaterskog pozorišta pribojskog Doma kulture premijerno je izvedena predstava „Generalna proba samoubistva“ rađena po tekstu Dušana Kovačevića u režiji mlade beogradske rediteljke Tijane Vasić. U britkoj satiričnoj kritici današnjice, u priči koja govori o posrnuću društva i pojedinca u tranzicionom vremenu, mlada rediteljka i pribojski glumački ansambl uspešno su preneli publici poruku o neprolaznim principima političke manipulacije, skrivenim iza različitih ideologija, nacija, partija i sistema. Ovacije publike na kraju predstave nedvosmisleno su potvrdile da su se pribojski glumci amateri uspešno izborili sa zahtevnom Kovačevićevom tragikomedijom, što predstavlja značajan iskorak ovdašnje pozorišne scene ka profesionalizmu.

Kroz krah jednog intelektualca arhitekte koji pokušava samoubistvo skokom sa mosta, komad razotkriva i društvenu matricu elite, lažnih prijatelja i spasitelja kroz bizarne likove četvorice braće kapetana, biznismena, psihijatra i advokata. Maestralno vodeći likove, rugajući se stvarnosti koja bizarne situacije iz života plete u beskonačno klupko prevara koje na kraju predstave dovodi likove do gubitka i otimanja svega što imamaju, kao osobe od ponosa, preko novca, do u predstavi doslovno ogoljenog gubitka oka, bubrega, noge u nadrealnom prikazu trgovine organima i kriminogenizacije društva u svakom njegovom segmentu.

Glumci amateri pobrali aplauze mnnogobrojne publike, foto: www.ppmedia.rs

Kvalitet već uigranog dela tima pribojske pozorišne scene za ovu predstavu dopunjen je sa novim glumačkim entuzijastama koji su više nego opravdali svoj prvi nastup u pozorištu, nakon kojeg su bili nagrađeni ovacijama publike.
Posle uspešne premijere iz Doma kulture najavljuju reprizu predstave već za početak idućeg meseca kao i gostovanja u susednim gradovima i učešće na festivalima amaterskog pozorišnog stvaralaštva širom Srbije i regiona.
PP Media