Pet srpskih državljana povređenih u udesu kod Pljevalja primljeno u prijepoljsku bolnicu

Prijepolje/Pljevlja – Pet srpskih državljana povređenih u sudaru autobusa i automobila, sinoć na putu Pljevlja-Đurđevića Tara, u blizini Termoekektrane „Pljevlja“, primljeno je u Opštu bolnicu u Prijepolju. Direktor bolnice doktor Zoran Drobnjak kaže da je jedna pacijentkinja sa težim povredama glave odmah upućena na dalje lečenja u Užice i potom za Beograd.

U udesu kod Pljevalja povređena 41 osoba

– Od pet povređenih putnika, koliko je primljeno u našu bolnicu, njih četvoro je poslato na dalje lečenje u Užice i Beograd. Povređeni pacijenti imali su uglavnom prelome kostiju, zatim povrede grudnog koša i kičme. Pacijentkinja koja se nalazi kod nas na lečenju nema ozbiljnije povrede i nije životno ugrožena – rekao je za “PP Mediju” doktor Zoran Drobnjak.

On navodi, da ima najavu da će u prijepoljsku bolnicu stići još dva povređena putnika iz Pljevalja, međutim ne zna sa kojim stepenom povreda će oni stići u Prijepolje.

Doktor Zoran Drobnjak direktor Opšte bolnice u Prijepolju, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Inače, u sudaru autobusa i automobila, na putu Pljevlja – Đurđevića Tara, povređena je ukupno 41 osoba, od toga čak 20 putnika bili su državljani Srbije. Kako se sumnja, do udesa je došlo kada je autobus nikšićkog prevoznika „Glušica“ sleteo sa puta, nakon što se prethodno sudario sa putničkim vozilom.

PP Media