Počela letnja sezona voza „Nostalgija“

Letnja sezona saobraćaja muzejsko-turističkog voza „Nostalgija“ počela je juče, saopštila je „Infrastruktura železnice Srbije“.
Voz će saobraćati svakodnevno na relaciji Mokra Gora-Šargan Vitasi-Mokra Gora sa dva redovna i dva fakultativna polaska.
Redovni polasci su u 10.30 i 13.30 časova, a fakultativni se uvode po potrebi u zavisnosti od interesovanja u 8 časova i u 16.10 časova.
U odnosu na prethodnu sezonu cene su nepromenjene – karte za odrasle iznose 600 din. za decu od 6-14 godina 300 dinara, dok je za decu do 6 godina vožnja besplatna.
Takođe, posebno je atraktivna mogućnost zakupa ovog voza kako danju tako i tokom noći i to po ceni od 60.000 dinara za zakup sa dizel vučom i 120.000 dinara sa parnom vučom.
Za iznajmiljivanje voza tokom noći potrebno je izdvojiti 70.000 dinara.
Atraktivni muzejsko – turističkom kompleks „Šarganska osmica“ turistima nudi i smeštajne kapacitete u konačištu “Osmica” sa 50 ležajeva u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama kao i apartmanima.
Na stanici Jatare smešten je još jedan ugostiteljski objekat, a za smeštaj porodica idealna je „Planinska kuća“ udaljena svega kilometar i po od stanice Mokra Gora.
Mokra Gora je nezaobilazni deo balkanskih tura za koje su posebno zainteresovani gosti iz Kine, Japana, Koreje ali i iz cele Evrope.
Izvor: tanjug