Hodžić: Propadanje Prijepolja počelo 2016. godine dolaskom SPP na vlast

Prijepolje – Nosilac liste „Zajedno za Prijepolje“, Esad Hodžić, održao je danas konferenciju za medije kako bi izrazio svoje neslaganje sa serijom neistina koje su iznete na nedavnom skupu Stranke pravde i pomirenja, održanom u Prijepolju.

Nosilac liste „Zajedno za Prijepolje“ Esad Hodžić, foto: A.Rovčanin

Hodžić je izrazio zabrinutost zbog političkog diskursa koji, prema njegovim rečima, nije u skladu sa stvarnim stanjem u Prijepolju. On je istakao da je tačno da Prijepolje propada, ali kako je naveo ne zbog SDP-a.  On je naglasio da je propadanje, prema njegovom mišljenju, krenulo ulaskom Stranke pravde i pomirenja (SPP) u vlast 2016. godine.

„Tačno je da Prijepolje propada, ali ne zbog Sandžačke demokratske partije. Prijepolje propada od 2016. godine, upravo kada je Stranka pravde i pomirenja došla na vlast. Građani to najbolje znaju kako je izgledao period od 2016.  do 2020. godine. Ne rad, afere i hapšenja su sve to što je pratilo tu vlast – kazao je Esad Hodžić.

On je istakao da  je Stranka pravde i pomirenja ponovo ušla u vlast 2021. godine, čemu se SDP protivio.

– Od 2020. do 2021. godine uradili smo niz dobrih stvari, zatvorili deponiju Stanjevine, otvorili most u Šarampovu, pokrenuli  investicije. Međutim, ulaskom SPP u vlast 2021. godine je promenjen Statut opštine Prijepolje, gde je pobećan broj većnika, uvedeni pomoćnici, i nova zapošljavanja što je koštalo budžet 10 miliona dinara. Mi smo se tome protivili a ja sam podneo ostavku ne želeći da učestvujem u vlasti. Toliko o propadanju Prijepolja i ko je krivac za to – naglasio je Hodžić.

Foto: A.Rovčanin

On se osvrnuo i na činjenicu da je na skupu iznet podatak da je SPP inicirao osnivanje građevinskog preduzeća, što je kako je kazao tačno. Međutim, Hodžić ističe da je SPP izašao sa Elaboratom u kojem se navodi da je neophodna nabavka polovnih mašina za asfaltiranje puteva vrednih 80 miliona dinara, čemu se on usprotivio.

– Mi smo bili za to da se prvo formira preduzeće, koje ima svoje organe upravljanja, Nadzorni odbor i direktora pa da se tek onda ide u nabavku nove opreme. Ipak, oni su tražili isključivo nabavku polovnih mašina. Zamislite osnivamo novo preduzeće, a kupujemo polovne mašine, ja to nisam nikada čuo da je neka opština uradiila, i to pre imenovanja direktora. Zato smo mi bili protiv toga – rekao je nosilac liste “Zajedno za Prijepolje” Esad Hodžić.

Foto: A.Rovčanin

On se osvrnuo i na činjenicu da su ga politički oponenti optužili za to što nije doveo nijednog investitora. Hodžić je naveo da u Prijepolju ne postoji nijedno preduzeće koje nije privatizovano. Kao pozitivne primere privatizacije naveo je Trgopek, Tekstilni kombinat gde sada posluju firme Star Jela i Trendteks.

– Politikanska priča je da će oni dovesti neke strane investitore i da će im dati zemljište. Pitam koje zemljište, kada je opšte poznato da opština Prijepolje nema gotovo ni kvadrat zemljišta u svom posedu koje bi moglo da se da nekome – kaže Hodžić.

Lista “Zajedno za Prijepolje” glavni je kandidat uz naprednjake za osvajanje najvećeg broja glasova, što bi im omogućilo da imaju predsednika opštine. Hodžić, kao glavni razlog za ovako ponašanje Stranke pravde i pomirenja i iznošenje neistina, vidi kao pomoć SPP-a naprednjacima.

PP Media