Počela rekonstrukcija parka Narodnih heroja u Vakufu

Prijepolje – Prijepoljska firma Jonović gradnja počela je prošle sedmice radove na rekonstrukciji parka Narodnih heroja u Prijepolju. Sredstva za prvu fazu radova obezbedilo je MInistarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija u iznosu od 37.800.0000.oo dinara uz dva miliona koje je obezbedila Opština Prijepolje.

Počela sanacija parka u Vakufu, foto: A.Rovčanin

Prema rečima Samre Kapur iz firme Jonović gradnja, trenutno se izvode grubi građevinski radovi.

– Predviđeno je postavljanje rigole duž tribina do reke Mileševke za odvod atmosferskih voda sa površine terena a sve klupe biće zamenjene novim. Rekonstrukcijom parka, biće rešen višegodišnji problem – obezbediće se pristup parku osobama sa invaliditetom i majkama sa kolicima – kaže ispred izvođača radova Samra Kapur.

Samra Kapur firma Jonović gradnja, foto: PP Media

Park Narodnih heroja je jedan od najprepoznatljivih simbola opštine Prijepolje,  ali zub vremena uzeo je svoj danak – sportski rekviziti i tereni su postali neupotrebljivi a često je dolazilo i do povreda dece  ističe član član Saveta MZ Prijepolje Suad Memović.

– Kao član Sveta mesne zajednice obraćao sam se nadležnima u opštini Prijepolje za pomoć od 2017. godine pa sve do 2019. godine, međutim nisam imao razumevanja za to sve dok nije došlo do promene vasti. Jednostavno sam im ukazivao da Prijepolje nema tobogan, da deca nemaju gde da se bezbedno igraju. Uništene su bile klupe, ljuljaške, klackalice …. ali to nikoga tada u opštini nije zanimalo. Drago mi je, da su ljudi koji sada vode lokalnu samoupravu imali razmevanja, za moju ideju i da će Prijepolje dobiti jedan od najlepših parkova u državi – ističe Memović.

Član Saveta MZ Prijepolje Suad Memović, foto: PP Media

Radove izvodi prijepoljska firma Jonović gradnja koja je na čelu konzorcijuma sa još dve firme iz Beograda a rok za završetak je 90 dana. Sredstva za prvu fazu radova obezbedilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija u iznosu od 37 800 0000,oo dinara uz dva miliona koje je obezbedila Opština Prijepolje.

PP Media