Počela rekonstrukcija pijace u Starom Priboju

Priboj – Sa prvim danima marta, u Priboju je započeta još jedna infrastrukturna investicija – rekonstrukcija gradske pijace u starom delu grada. Кompletan deo zelene pijace, na tri nivoa, površine 1900 kvadrata, biće natkriven, navodi se na sajtu opštine.

Idejno rešenje pijace u Starom Priboju, foto: Opština Priboj

Pokrivač je PVC membrana na čeličnu konstrukciju odnosno zakrivljena tekstilna arhitektura, što će biti prvi primer takvog pokrivača, ne samo u Priboju nego i u regionu. Biće postavljeno i 78 novih pijačnih tezgi, a kompletan plato biće presvučen novim asfaltnim zastorom. Predviđena su i dva tzv.modularna kontejnera, jedan za pijačnu upravu, a drugi za tri mokra čvora.

Tako će građani Priboja, a pogotovu žitelji starog dela grada, dobiti savremenu pijacu, na kojoj će moći da pozavide i mnogo veći gradski centri.

Projekat “Rekonstrukcija gradske pijace”, vredan je 39,7 miliona dinara bez PDV-a, realizuju Opština Priboj i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Odabrani izvođač na tenderu je beogradska firma “ArTek inženjerig” doo, a rok za završetak radova je 100 kalendarskih dana.

Inače, u starom delu grada, pre gotovo dve decenije, izgrađen je objekat tzv, mlečne pijace, gde se uz primenu svih higijenskih standarada prodaju mlečni i suvomesnati proizvodi.

PP Media