Počela rekonstrukcija puta Hrta – Jagnjilo – Brajkovac

Prijepolje – Nedugo pošto je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Priboju dao obećanje, počela je rekonstrukcija puta Hrta-Jagnjilo- Brajkovac u MZ Mijane u Prijepolju. Rekonstrukciju puta u dužini od četiri kilometra u potpunosti finansira država sa oko 60 miliona dinara,  a rok za završetak radova je 2 meseca.

Foto: A.Rovčanin

Predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić sa delegacijom iz lokalne samouprave obišao je radove na rekonstrukciji puta Hrta-Jagnjilo- Brajkovac u MZ Mijane.

-Sve što predsednik Vučić obeća on to i ispuni. Ko što je nagovestio da će pomoći, očekujemo puštanje još nekih naloga- Sopotnica, Vodena poljana, Seljašnica da se završi. Uvek ćemo tražiti putevi da se radi jer je ono što nas povezuje  i preduslov za razvoj i poljoprivrede, turizma i svih drugih oblasti- ističeDrago Popadić, predsednik opštine Prijepolje

– Projektom je predviđeno asfaltiranje puta u širini od tri metra sa iskopom odvodnih kanala i pročišćavanjem postojećih propusta. Ukupna vrednost posla je 60 miliona dinara. Sredstva je obezbedila Vlada Republike Srbije preko JP Putevi Srbije i mi se nadamo da ćemo radove izvesti najkasnije za dva meseca- objašnjava Alen Mušanović, rukovodilac održavanja AD Putevi Užice.

Foto: A.Rovčanin

Reč je o važnom putnom pravcu jer će povezati sela ali i proširiti turističku ponudu ovog kraja.

-Tu imamo Kamenu Goru kao centar razvoja turizma, Stećke u Hrtima, Petnju nedaleko odavde. Ostaje nam kilometar i trista metara da spojimo ova sela sa Kamenom Gorom, ako nam država ne pomogne, a znam da hoće, mi ćemo ovaj putni pravac spojiti opštinskim sredstvima i vratiti život ovim selima. Mnogi će reći da su sela pusta i da nema ljudi, ali uvek mogu ljudi da se vrate- smatra Drago Popadić, predsednik opštine Prijepolje

Predsednik Popadić sastao se sa meštanima Hrta i Brajkovca gde je obećao da će do kraja sledeće godine svaka mesna zajednica zajednica u Prijepolju dobiti bar 500 novih metara asfalta, što su meštani dočekali sa radošću.

Foto: A.Rovčanin

– Fala vi gospodo što ste donijeli ovu televiziju da vidite kako narod živi u ovim pasivnim krajevima i kako se muči. Moj i vaš vladar dao je ova 4km puta da se asfaltira. Kad mu najteže bilo, bog mu sreću i spasenje dao. Fala mu i gde čuje i gde ne čuje. On nije više samo vladar i predsednik, nego crveno slovo kao svetac u kalendaru- poručio je jedan od meštana.

PP Media