Počela rekonstrukcija puta ka Bolnici u Priboju

Priboj – U Priboju su počeli radovi na jednom od najznačajnijih infrastrukturnih projekata – rekonstrukciji ulice Pribojske čete od Mostine do Bolnice i Dom zdravlja, zdravlja, odnosno kompanije Poliester. Zbog nepovoljene konfiguracije terena, ova deonica puta bila je decenija usko grlo saobraćaja, pa je teško bilo mimoilaženje putničkih vozila, a posebno kamiona. Saobraćaj je najčešće bio usporen.

Foto: Opština Priboj

Iako je u pitanju svega 1600 metara puta, posao rekonstrukcije je građevinski veoma zahtevan, i traži mnogo ulaganja, pa je na inicijativu lokalne smouprave u pomoć pritekla država, koja je i obezbedila sredstva u svom budžetu. Vrednost radova je 470 miliona dinara, a poslovi su povereni renomiranoj firmi – JP Putevi Užice.

– Za nas je ovo odličan posao, iako je prilično zahtevan. Širina puta biće 5,5 metara plus pešačka staza 1,25 metara. Na najrizičnijoj deonici, umesto podzide, biće ugrađeno 287 šipova dužine 14 metara, a sve bi trebali da završimo i pre predviđenog roka – optimista je Vladan Stamenić, direktor JP „Putevi Užice“.

Rekonstrukcija puta prema Bolnici je od velikog značaja za sve građane opštine Priboj, jer je u pitanju jedina saobraćajnica do pribojskih zdravstvnih ustanova, čime će se omogućiti realizacija, već planiranih, možda i važnijih projekata.

– Ovo je veliki dan za opštinu Priboj i sve njene građane,jer se rešava jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekta, ne po finansijama,koje nisu male,u pitanju je oko četri miliona evra, jer se trajno rešava put do pribojskih zdravstvenih ustanova, a time se stvaraju i mogućnosti za rekonstrukciju Bolnice i Doma zdravlja – rekao je Lazar Rvović, predsednik opštine Priboj.

Foto: Opština Priboj

Radovi na rekonstrukciji puta za Bolnicu na levoj obali Lima trajaće maksimalno 22 meseca, mada su očekivanja da se sve završi i ranije, a za to vreme neće biti potpune obustave saobraćaja, već će se on odvijati uz semaformsku signalizaciju i naizmenično propuštanje vozila. Dok traju radovi, iz lokalne samouprave sve učesnike u saobraćaju, mole za strpljenje i razumevanja.

PP Media