Počela rekonstrukcija vrtića u Starom Priboju

Priboj – U PU “Neven”, na objektu vrtića u starom delu Priboja, ovih dana realizuju dva značajna projekta – izgradnju dve nove učionice, čime će se smanjiti lista čekanja, a radi se i sanacija krovne terase, da bi se objekat zaštitio od prokišnjavanja, postavljanjem tzv, zelenog krova.

Foto: Opština Priboj

Sredstva od 30 miliona dinara obezbedila je lokalna samouprava. Radovi koji su počeli pre nekoliko dana, povereni su preduzeću “Visinski radovi” iz Subotice, a rok završetka radova je 45 kalendarskih dana.

– Na ravnom krovu imali smo višegodišnji problem sa prokišnjavanjem, koji će se sada najmodernijom tehnologijom sanirati, sa garancijom od gotovo jednog veka, a postaviće se i tzv, zeleni krov, gde će biti i mali istraživački centar, što nema niko u okruženju – kaže Jasna Kojadinović, direktorka PU „Neven“.

Jasna Kojadinović, direktorka PU „Neven“, foto: Opština Priboj

Grubi radovi su trenutno i na drugom nivou spratnosti, odnosno terasi koja je svojevremeno natkrivena, gde će se dobiti novi, moderan prostor za boravak dece.

– Na ovom nivou biće izgrađene dve nove učionice za boravk mališana,čime ćemo u znatnoj meri smanjiti listu čekanja za upis dece u našu predškolsku ustanovu. Učionice će imati i izlaz na terasu. Veliku zahvalnost dugujemo lokalnoj samoupravi, koja je imala razumevanje za ove naše probleme – ističe direktorka Kojadinović.

Foto: Opština Priboj

U tri objekta PU “Neven”, kao i isturenom odeljenju u školi “Nikola Tesla” u Pribojskoj Banji, trenutno boravi preko 600 mališana, a sa novim prostorom, lista čekanja za upis dece u jedinu predoškolsku ustanovu u Priboju, biće u značajnoj meri smanjena.      

PP Media