Poslodavci dobili preporuku da omoguće pripadnicima Islamske zajednice da ne rade u ponedeljak drugog dana Kurban bajrama

Prijepolje/Priboj/Nova Varoš – Vlada Srbije donela je zaključak kojim se poslodavcima u Srbiji preporučuje da zaposlenima – pripadnicima Islamske zajednice u Srbiji, koji praznuju Kurban bajram, omoguće da ne rade 17. juna, drugog dana ovog verskog praznika.

Foto: A.Rovčanin

-Preporučuje se poslodavcima u Republici Srbiji koji su dužni da obezbede neprekidno obavljanje delatnosti, odnosno usluga i u dane državnih i verskih praznika koji se praznuju u Republici Srbiji ako bi zbog prekida obavljanja delatnosti, odnosno usluge nastale štetne posledice za građane i državu, kao i poslodavcima čija priroda delatnosti, odnosno tehnologija procesa rada zahteva neprekidan rad – da obezbede zaposlenima, pripadnicima islamske zajednice za rad na dan 17. juna 2024. godine prava koja pripadaju zaposlenom za rad na dan praznika koji je neradan dan – navodi se u dokumentu objavljenom u Službenom glasniku.

Kako se navodi u saopštenju sa sednice vlade, preporuka je doneta polazeći od činjenice da se prvi dan praznika u ovoj godini obeležava u nedelju.

PP Media