Počelo “Letnje zagrevanje” za Zlatarfest

Nova Varoš/Zlatar – Nastupom grupe lokalnih di-džejeva započeo je trodnevni muzički festival „Letnje zagrevanje“ koji, treću godinu za redom, organizuje Dom kulture „Jovan Tomić“. Manifestaciju kulturno-zabavnog karaktera i ovog puta obeležiće kvalitetni muzički gosti i izvođači, a raznovrsni sadržaji u okviru mini-festa odvijaće se na „maloj“ pozornici kod Doma kulture.

Nakon uspešnog nastupa nekolicine novovaroških di-džej majstora i solidne posećenosti, većeras će od 21 sat biti održan koncert “Varošani svome gradu”. Najlepše note starogradske muzike izvešće Tamburaški orkestar Doma kulture “Jovan Tomić”. U programu će učestvovati i Narodni orkestar domaćeg Кulturno-umetničkog društva DК sa spletom tradicionalnih numera, kao i lokalni omladinski bend “Barehvat”, koji će se publici predstaviti sa delom svog samostalnog muzičkog repertoara. Novovarošani će te večeri imati priliki i da uživaju u muzičkom programu koji će za njih izvesti vokalni solista Zorana Iđuški iz Sombora i violinista Guta Pavlović iz Gornjeg Milanovca.

Кruna ovogodišnjeg “Letnjeg zagrevanja” biće pozorišno-muzički hepening u izvođenju pravakinja beogradskog Pozorišta na Terazijama Vanje Milačić, Milice Janketić i Vesne Stanković, ujedno i autorke ovog popularnog pozorišnog projekta. Reč je o komadu kabaretskog tipa “Cimet i vanilla”, koji u poslednje vreme puni sale širom zemlje i regiona. Jer je potka krajnje inventivne predstave intrigantna priča o ljubavi, strasti i čežnji, viđenoj iz ugla tri potpuno različite žene, sa raznolikim životnim i ljubavnim iskustvima. Glumice u komadu će, inače, pored maestralne glume, publiku zabaviti i izvođenjem najvećih muzičkih hitova iz 50-tih, 60-tih i 70-tih godina.

Varoške novine