Počeo policijski čas, prazne ulice Prijepolja (video)

Prijepolje – Odlukom Vlade Srbije produžen je policijski čas vikendom, pa tako građani neće moći da izlaze od danas u 13 sati do ponedeljka u 5 časova ujutru. Žitelji Prijepolja poštuju policijski čas, gradske ulice su prazne a ljudi van svojih domova nema ni u ruralnim delovima opštine.

Prazne ulice Prijepolja tokom policijskog časa, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Ova mera je pooštrena zbog borbe Srbije sa korona virusom od kojeg je u našoj zemlji do sada preminulo 39 osoba, a 1.476 je zaraženo. Stručnjaci tvrde da će u narednih 48 sati doći do uspona krive, te da je neophodno apsolutno smanjiti svaki kontakt među ljudima.

Prazna Valterova ulica tokom policijskog časa

To znači da izlaženja iz kuća nema, osim u slučaju poslovnih obaveza, uz posebnu dozvolu. Takođe, građani koji imaju kućne ljubimce mogu da ih prošetaju od 23 sata do 1 čas iza ponoći i nedeljom ujutru od 8 do 10 sati.

Foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

– Šetanje ljubimaca biće omogućeno u rasponu od 200 metara od mesta prebivališta. Razumemo njihove potrebe, i onih koji o njima vode računa – rekao je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije na poslednjoj konferenciji za štampu.

Vlasnici ljubimaca, međutim, neće smeti da se okupljaju po grupama, kako su pojedinci činili. U slučaju kršenja naredbe o ograničenju i zabrani kretanja previđena je novčana kazna od 50. 000 do 150. 000 dinara.

PP Media i Tanjug