Počeo popis poljoprivrede, u Prijepolju angažovano 28 popisivača

Prijepolje – Popis poljoprivrede u Srbiji počeo je u nedelju 1. oktobra i trajaće do 15. decembra, objavio je Republički zavod za statistiku koji priprema, organizuje i sprovodi ovaj popis. U Prijepolju će na popisu raditi 28 popisivača, koji su prošli petodnevnu obuku.

Popisivači stižu i do najudaljenijih krajeva Foto: A.Rovčanin

Biće popisana porodična poljoprivredna gazdinstva, privredna društva, zemljoradničke zadruge, drugi oblici organizovanja sa statusom pravnog lica i preduzetnici registrovani da pretežno obavljaju delatnosti poljoprivredne proizvodnje, te privredna društva, zemljoradničke zadruge, drugi oblici organizovanja sa statusom pravnog lica i preduzetnici registrovani u drugoj delatnosti koji imaju organizacione delove u kojima se obavlja delatnost poljoprivredne proizvodnje.

– Po popisivaču je predviđeno da bude oko 250 gazdinstava a podaci će biti prikupljani metodom intervjua na terenu. U periodu od 1. oktobra do 15. decembra dužni su da popišu sva poljoprivredna gazdinstva, prema dodeljenom Adresaru poljoprivrednih gazdinstava, koristeći laptop za unos podataka u elektronske upitnike – kazao je Miodrag Ćubić, načelnik Opštinske uprave.

Inače, na popisu u celoj zemlji će raditi 253 opštinska koordinatora i 2.842 popisivača. Za vreme trajanja popisa za sva pitanja i nedoumice biće, i to besplatno, dostupan broj telefona 0800 444 005 u info-centru zavoda.

PP Media