Počinje izgradnja trafostanice u Vinickoj

Prijepolje – Uskoro počinje izgradnja tridesetpetokilovoltne trafostanice u Vinickoj, najavljeno je na poslednjoj sednici SO Prijepolje. Ovo je samo jedna od 5 kapitalnih investicija koje je obećao tokom svoje posete opštini Prijepolje, 21. maja ove godine, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić a na čijoj realizaciji su već preduzeti ozbiljni koraci, kažu odbornici vladajuće koalicije u Prijepolju.

Ilustracija

Odmah nakon posete predsednika Aleksandra Vučića, u periodu od maja do novembra, rekonstruisano je 5 desetokilovoltnih dalekovoda i 15 mreža niskog napona. Za izgradnju 35/10 kv u Velikoj Župi, koja će omogućiti priključenje novih kupaca na području Kolovrata, Ivanja, Velike Župe, Kamene Gore, Jabuke itd sprovedena je javna nabavka u septembru. Rok za završetak radova, vrednosti 180.837.000 je 18 meseci.

Prilikom Vučićeve posete Prijepolju, pored izgradnje 35kv trafostanice, najavljeno je otpočinjanje radova na izgradnji deonice gasovoda od Zlatibora ka Priboju, a zatim Prijepolju i Novoj Varoši.

Da će Vučićevo obećanje biti ispunjeno, potvrdila  je i ministarka Zorana Mihajlović – radovi na gasovodu, čija je vrednost 40 miliona evra, počeće u februaru a biće završeni do 2023. godine.