Povodom Dana Sektora za vanredne situacije prijepoljski vatrogasci dobrovoljno daju krv i druže se sa decom u Brodarevu

Prijepolje – Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u periodu od 11. – 17. septembra 2023. godine, obeležava Dan Sektora za vanredne situacije nizom manifestacija humanitarnog karaktera širom Republike Srbije, pod sloganom „Budi i ti heroj“.

Ilustracija, foto: A.Rovčanin

Naime, 17. septembar 2009. godine je dan kada je osnovan Sektor za vanredne situacije kao jedinstvena služba za zaštitu i spasavanje u vanrednim situacijama, i ujedno je i dan kada vatrogasci-spasioci obeležavaju krsnu slavu, Presvetu Bogorodicu Neopalimu kupinu ili nesagorivu kupinu, zaštitnicu vatrogasaca.

S tim u vezi, Odeljenje za vanredne situacije u Prijepolju će Dan Sektora za vanredne situacije obeležiti nizom događaja. U utorak 12.septembra, u periodu od 11-14 časova, u prostorijama Nacionalne službe za zapošljavanje u Prijepolju, sprovešće se akcija dobrovoljnog davanja krvi pripadnika Sektora za vanredne situacije.

Potom će, dva dana kasnije, u četvrtak sa početkom u 10 časova i 30 minuta, u Osnovnoj školi „Svetozar Marković“ u Brodarevu, održati javno-pokaznu vežbu Vatrogasno-spasilačkog bataljona Prijepolje, kao i taktičko-tehnički zbor vozila, sprava i opreme koju koriste vatrogasci-spasioci.

PP Media