Podrška za mikro, mala i srednja preduzeća

Razvojna agencija Srbije (RAS) i Američka agencija za medunarodni razvoj (USAID) podržali su, u okviru projekta “Podrška razvoju privatnog sektora u južnoj i jugozapadnoj Srbiji (PSD)“ koji se realizuje u tri grada i devet opština južne i jugozapadne Srbije, više od 184 mikro, mala i srednja preduzeća.

Kako je rečeno na poslovnim susretima u Novom Pazaru, gde je bilo okupljeno više od 160 preduzeća, projekat se realizuje u Vranju, Leskovcu, Novom Pazaru, kao i Preševu, Bujanovcu, Medveđi, Raškoj, Sjenici, Tutinu, Priboju, Prijepolju i Novoj Varoši.
“Kroz partnerski odnos sa USAID-om i projekat podrške privatnom sektoru u južnoj i jugozapadnoj Srbiji podržali smo više od 184 mikro, mala i srednja preduzeća, dali smo mogućnost da učestvuju na 12 međunarodnih sajmova, podržali smo više od 60 početnika kojima smo dali finansijsku, ali i ne finansijsku podršku i obuke…“, rekla je izvršni direktor RAS-a Tamara Jurenić.

Ona je navela i da je više od 160 učesnika bilo prijavljeno za poslovne susret, što samo govori u prilog da je učinjen sjajan posao i da su postignutio sjajni rezultati.

“Mogu samo da poželim da i u budućem periodu imamo ovako dobru saradnju i da zajedno sa svojim partnerima ostvarujemo još bolje ciljeve“, rekla je Jurenić.
Izvor: rtv.rs