Pokrenut disciplinski postupak protiv 12 policajaca u Priboju

Priboj – Disciplinski postupak je pokrenut protiv pripadnika Uprave granične policije Priboj koji su svojim ponašanjem van službe i uniforme vređali građane druge vere i nacionalnosti.

Foto: A.Rovčanin

Radna grupa formirana po naređenju ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina konstatovala je propuste u radu Uprave granične policije Priboj, a protiv 12 pripadnika te Uprave granične policije pokrenut je disciplinski postupak.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, disciplinski postupak je pokrenut protiv pripadnika Uprave granične policije Priboj koji su svojim ponašanjem van službe i uniforme vređali građane druge vere i nacionalnosti.

O svim okolnostima prosleđen je detaljan izvještaj nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Na održanom sastanku radne grupe sa rukovodiocima i starešinama Regionalnog centra granične policije prema Crnoj Gori naglašeno je da policijski službenici u svom svakodnevnom radu i ponašanju u službi i van službe moraju da postupaju društveno odgovorno.

Takođe, naglašeno je i da policijski službenici moraju da postupaju uz puno poštovanje verskih i nacionalnih osećanja.

Svi policijski službenici dužni su da obavljaju policijske poslove u skladu sa zakonom, uz dosledno poštovanje Kodeksa policijske etike, konstatovano je na sastanku, saopšteno je iz MUP-a.

PP Media