SDP Srbije glasa za promenu ustava

Svako društvo koje raspravlja u javnosti da li je potrebno menjati ustav kako bi se unapredio rad pravosuđa, na dobrom je putu, smatraju u SDP Srbije.

Nedostatak nezavisnosti u sudstvu i prevelika uloga parlamenta prilikom imenovanja u pravosuđu, ustanovljeni su, skoro odmah, nakon usvajanja poslednjeg Ustava, a Venecijanska komisija uočila je i podređenost partijskom rukovodstvu narodnih poslanika, što je bio još jedan argument za predložene izmene.

-Socijaldemokratska partija Srbije smatra da treba izaći na referendum 16. januara i zaokružiti DA. Ne samo zato što je to obaveza Srbije više od jedne decenije, ili zato što je to predviđeno Akcionim planom za poglavlje 23, već zato što je to korak u dobrom pravcu i zato što bi svako odlaganje podrazumevalo i usporavanje Srbije na evropskom putu – navode iz SDP Srbije.

SDP Srbije zato poziva građane i građanke Srbije da glasaju za promene i zaokruže DA na referendumu, kako bismo nastavili sa EU integracijama i kako bismo stvorili uslove za unapređenje rada pravosuđa.

PP Media