Policija podiže nivo bezbednosti kod osnovaca

Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i ove školske godine preduzima preventivno edukativne aktivnosti kako bi se poboljšao nivo bezbednostne zaštite učenika u osnovnim školama. Tim povodom Policijska uprava Prijepolje u saradnji sa Školskom upravom iz Užica u toku ove školske godine u svim osnovnim školama u Polimskoj dolini realizovaće program “Osnovi bezbednosti dece”. Program obuhvata edukaciju učenika o bezbednosnim rizicima i pretnjama kojima su izloženi, načinu prevencije i veštinama bezbednosne zaštite sa ciljem razvoja njihove bezbednosne kulture. Prva škola u kojoj je ovaj program predstavljen bila je Osnovna škola Milosav Stković sa Kolovrata.

– Program će se sprovoditi u svim odeljenjima četvrtog i šestog razreda tokom jednog časa razredne nastave i obuhvatiće osam nastavnih jedinica: bezbednost dece u saobraćaju, policija u službi građana, nasilje kao negativna društvena pojava, prevencija i zaštita dece od zloupotrebe opojnih droga i alkohola, bezbedno korišćenje interneta i društvenih mreža, zaštita od požara i zaštita od tehničko tehnoloških opasnosti i prirodnih nepogoda – kazala je koordinator projekta i oficir odeljenja policije PU Prijepolje Olivera Marković Kečević.

Tanja Tripković direktorka OŠ Milosav Stiković i Olivera Marković Kečević oficir PU Prijepolje, foto: www.ppmedia.rs

Sa implementacijom ovog projekta krenulo se pre početka nove školske godine, prvo su razredne starešine četvrtog i šestog razreda u svoje planove rada predvideli projekat koji će biti od izuzetnog značaja za učenike kazala je direktorka OŠ Milosav Stiković Tanja Tripković.

Predstavljanje tema iz programa “Osnovi bezbednosti dece” realizovaće u saradnji sa školama policijski službenici kriminalističke policije zatim policajci opšte nadležnosti, pripadnici Sektora za vanredne situacije i saobraćajna policija a planirano je i prisustvo na sastancima saveta roditelja.
PP Media