Policija proverava kolegu zbog upotrebe pendreka, advokat kaže da se radi o prekomernoj upotrebi sile

Nova Varoš/Prijepolje – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novoj Varoši, odmah po dobijanju video zapisa na kome se vidi upotreba sredstava prinude prilikom intervencije policije u tom gradu, preduzeli su sve mere i radnje iz svoje nadležnosti radi utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja. Sa druge strane Advokat Milan Drobnjaković kaže da se radi o prekomernoj upotrebi sile i da policajci koji su postupali moraju snositi odgovornost.

Foto: Printskrin

U toku su detaljne provere da li je tom prilikom bilo prekoračenja ovlašćenja tokom postupanja policijskih službenika, kaže se u saopštenju Policijske uprave u Prijepolju povodom incidenta koji se dogodio proteklog  vikenda u centru Nove Varoši.

-Utvrđeno je da je snimak nastao 4. juna prilikom postupanja trojice policijskih službenika Policijske stanice Nova Varoš prema mladiću starom 21 godinu koji je udarao u postavljenu reklamu na jednoj banci. Tom prilikom, dvojica muškaraca starosti 24 i 19 godina  ometali su policajce tako što su ih vukli za delove uniforme i ruke, gurali i otimali se usled čega je jedan policajac, u cilju sprečavanja daljeg vršenja krivičnog dela, upotrebio službenu palicu- navodi se u saopštenju.

-Po nalogu nadležnog Osnovnog javnog tužilaštva u Prijepolju protiv trojice muškaraca biće podnete krivične prijave za krivično delo ometanje ovlašćenog službenog lica u vršenju službene dužnosti iz Zakona o javnom redu i miru u redovnom postupku. Takođe, protiv dvadesetjednogodišnjeg muškarca biće podneta prekršajna prijava zbog učinjenog prekršaja nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje. U toku su i detaljne provere da li je bilo prekoračenja ovlašćenja tokom postupanja policijskih službenika u ovom događaju – kaže se u saopštenju Policijske uprave Prijepolje.

PP Media