Ministar Bratislav Gašić u Brodarevu otvorio Vatrogasni dom

Prijepolje/Brodarevo – Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić otvorio je danas u Brodarevu novoizgrađeni objekat Vatrogasno-spasilačkog odelјenja što je od velikog značaja sa aspekta zaštite i bezbednosti stanovnika Brodareva, kao i okolnih mesta, jer se u značajnoj meri smanjuje vreme reagovanja vatrogasaca-spasilaca u slučaju nesreća, kao i drugih vanrednih događaja.

U Brodarevu otvoren Vatrogasni dom, foto: MUP

„Jedan od odličnih načina kako možemo brzo da pomognemo Sektoru za vanredne situacije jeste upravo primer Brodareva gde je lokalna samouprava izdvojila značajna sredstva da se izgradi nova vatrogasno-spasilačka zgrada, a Ministarstvo unutrašnjih poslova je opremilo i dovezlo nova vozila koja će biti na usluzi građanima ovog dela Srbije“, izjavio je ministar Gašić.

Foto: MUP

Ministar je istakao značaj zajedničkog rada i najavio da će se u narednom periodu razgovarati sa svim lokalnim samoupravama o tome gde se još u Srbiji može uraditi ovo što je to urađeno u Brodarevu.

„Klima se promenila. Važnost vatrogasaca-spasilaca svakim danom raste i moja neizmerna zahvalnost svima njima koji daju sebe da spasu i živote i imovinu građana Republike Srbije“, poručio je ministar Gašić.

Foto: MUP

Drago Popadić, predsednik opštine Prijepolјe zahvalio se MUP-u i Sektoru za vanredne situacije i naglasio značaj izgradnje objekta Vatrogasno-spasilačkog odelјenja u Brodarevu zbog brže zaštite i bezbednosti stanovnika ovog naselјa i okolnih mesta udalјenih više od 20 kilometara od Prijepolјa.

Tokom posete Zlatiborskom okrugu, ministar Gašić obišao je i Policijsku upravu u Užicu.

PP Media