Policija u Prijepolju podnela krivičnu prijavu protiv direktorke Centra za socijalni rad

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prijepolju podneli su krivičnu prijavu protiv direktorke Centra za socijalni rad u tom gradu Sabire Hadžiavdić zbog krivičnog dela ometanja ovlašćenog službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti, dok je protiv jednog prijepoljskog advokata, podnela prekršajnu prijavu zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru, saznaje PP Media. U Policijskoj upravi u Prijepolju, nisu hteli da daju precizne informacije o događaju koji je prethodio podnošenju prijava. Međutim, kako saznajemo direktorici se na teret stavlja da je fizički nasrnula na policijsku inspektorku koja je vršila pretres jedne od prostorija koju koristi ustanova, dok je advokat vređao policijske inspektore.

Na osnovu krivične prijave za zloupotrebu službenog položaja  koja je krajem februara ove godine podneta protiv direktorke Centra u Prijepolje su stigli inspektori Posebnog Odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda iz Kraljeva, potpomognuti kolegama iz Prijepolja i Nove Varoši, u nameri da pribave  dokumentaciju vezanu za spornu nabavku poklon paketića, zameni stolarije i izradi akta o proceni rizika i obezbeđenju lica i imovine koji je za potrebe ove ustanove  izradila jedna beogradska firma, koju direktorka prema ranijim zahtevima nije htela da dostavi. Inspertori su kako sanajemo posedovali nalog za pretres prostorija Centra za socijalni rad.

Do incidenta, prvo verbalnog a potom i fizičkog je došlo prilikom pokušaja inspektora da izvrše pretres jedne od prostorija koju koristi Centar. Tom prilikom direktorka je počela panično da viče na inpektorku koja je vršila pretres a zatim i fizički nasrnula na nju.

Za ovo krivično dela zaprećena je zatvorska kazna u trajanju od šest meseci do tri godine, dok je za prekršajnu prijavu predviđena novčana kazna.

Inače, Viši sud iz Užica nedavno je poništio rešenje SO u Prijepolju od 13. novembra prošle godine kojim je Sabira Hadžiavdić imenovana za direktora ovdašnjeg Centra za socijalni rad. Sud je tom prilikom utvrdio da Sabira u trenutku imenovanja nije imala petogodišnji staž u struci, već je samo dve godine radila kao advokatski pripravnik.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *