Policijski službenici održali edukativni čas predškolcima u vrtiću „Maslačak“

U okviru projekta „Moj drug policajac“ koji pripadnici Policiijske uprave Prijepolje u saradnji sa Predškolskom ustanovom „Miša Cvijović“ sprovode u ovoj opštini održan je edukativni čas sa predškolcima dečijeg vrtića „Maslačak“ na Kolovratu. Oko 80 mališana imalo je priliku da se upozna sa rizicima koji vrebaju u svakodnevnom životu, i preventivnom zaštitom od njih.

Kako bi buduće prvake upoznali sa bezbednosnim rizicima koji ih vrebaju na putu od kuće do škole policijski skužbenici na slikovit način kroz priču o junacima iz dečijih bajki predstavili su mališanima sve potencijalne opasnosti na koje mogu naići u prvom kontaktu sa društvenom zajednicom

– Policijska uprava u Prijepolju već petu godinu za redom sprovodi projekat “Moj drug policajac” koji je naišao na veliko interesovanje dece. Edukacija predškolaca realizuje se predstavljanjem bezbednosnih rizika i pretnji kojima su predškolci najčešće izloženi, načinima njihove prevencije i ostvarivanja bezbednosne samozaštite – kazala je policijski službenik PU Prijepolje Brankica Garabinović.

Pored mališana iz vrtića Maslačak, kroz edukaciju su ranije prošli i i ostali predškolci iz prijepoljske Predškolske ustanove Miša Cvijović, ukupno njih 370.

– Zaposleni u Policijskoj upravi su kroz kreativne sadržaje upoznali decu šta je to što ugrožava njihovu bezbednost i kako da se na adekvatan način ponašaju kao samostalni učesnici u saobraćaju – istakla je vaspitačica Beatrisa Mehonić i dodala da deca jako veliko poverenje imaju u uniformisane policajce i da je ova edukacija bila od izuzetnog značaja za njih.

Razdragani predškolci pesmom su dočekali policijske službenike, a nakon edukacije kažu da su stekli nova znanja, koja će im kada krenu u školu mnogo značiti.

Izuzev edukacije o bezbednosti projekat „Moj drug policajac“ ima zadatak i da mališanima približi profesiju policajca, pored Prijepolja sprovodi se u još dve opštine koje pokriva ova Policijska uprava, Priboju i Novoj Varoši.
PP Media