Uz pomoć države obrazovne ustanove dobijaju moderan izgled

Vladina Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima finansiraće projekat sanacije srednje Mašinsko-elektrotehničke škole i Osnovne škole Desanka Maksimović u Priboju, vredan 407 miliona dinara. Ovaj novac odobren je u okviru Programa obnove i unapređenja objekata javne namene, u javnoj svojini u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite i predstavlja jedno od najvećih ulaganja u školske ustanove u Srbiji u ovoj godini. Projekat podrazumeva pored potpune obnove školskih objekata spolja i iznutra i izgradnji fiskulturne sale koju bi koristili učenici obe škole.

Zamenik predsednika opštine, Saša Vasilić, kazao je da će nakon realizacije ovog projekta, škole biti kao nove i među najlepšima u Srbiji.

– Uz kompletnu rekonstrukciju i dovođenje objekta u energetsku klasu „C“ planirana je i zamena podova, elektro i hidro instalacije, mokrih čvorova, mobilijara. Škole će dobiti i salu za fizičko vaspitanje, koja je bila bolna tačka ovih obrazovnih ustanova – otkrio je detalje projekta Vasilić.

Prvi čovek opštine Priboj, Lazar Rvović, zahvalio se Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima na odobrenim sredstvima. On je ocenio da su ova ulaganja samo deo jednog sistematskog pristupa Vlade Republike Srbije, da se pomogne Priboju, ali se i osvrnuo na ne tako daleku prošlost, kada je Priboj sistematski uništavan, te se posledice toga moraju temeljno otklanjati. Vlada Srbije do sada je uložila blizu 100 miliona evra, da bi se saniralo stanje u FAP-u.

Zadovoljna lica direktorka METŠ Tatjana Lučić, direktor OŠ „Desanka Maksimović“ Slavomir Tanasijević sa čelnim ljudima opštine Priboj zamenik predsednika Saša Vasilić i predsednik opštine Lazar Rvović

– Vi ne možete krenuti u industrijsku obnovu bez kvalitetne radne snage, ne možete imati kvalitetnu radnu snagu bez kvalitetnog obrazovanja, a ne možete imati ni kvalitetno obrazovanje ako nemate uslove – istakao je Rvović i dodao da će uskoro početi uvođenje dualnog obrazovanja u pribojske obrazovne ustanove.

Vladina Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima trenutno finansira četiri projekta na teritoriji opštine Priboj, ukupne vrednosti oko 30 miliona dinara, izgradnju dva mosta prema Sjeverinu, odvodne vode klizišta na Banji i vodovod u Goduši, a u fazi je početak realizovanja i projekat radova na izgradnji atmosferske kanalizacije u ulicama Danila Jaukovića, Rifata Burdževića i Ive Lole Ribara, vredan 11 miliona dinara.

Opština će se u budućem periodu konkurisati i za obnovu i rekonstrukciju Gimnazije.
PP Media