Položili zakletvu pa prekinuli sednicu

Prijepolje – Konstitutivna sednica Prijepolje prekinuta je nakon što su verifikovani mandati svih 41 odbornika, koji su nakon toga položili zakletvu. Na sednici je trebalo da se bira predsednik skupštine kao i izvršna vlast.

Foto: A.Rovčanin

Međutim, kako još nije došlo do političkih dogovora, odnosno, ko će činiti vladajuću većinu, sednica kojoj je presedavao najstariji odbornik Budimir Tešević sa liste „Aleksandar Vučić – Prijepolje ne sme da stane” a pomagali Njegoš Janjušević ispred Socijalističke partije Srbije i Emina Jukić ispred liste „Zajedno za Prijepolje”, prekinuta je do daljnjeg. O nastavku skupštine, odbornici i javnost biće blagovremeno obavešteni.

Zakonski rok do kada bi trebalo da se uspostavi nova vlast u Prijepolju je 20. februar, a prema najavama političkih činilaca to bi trebalo da usledi i pre tog datuma. Juče su započeti razgovori među strankama koji bi trebalo u naredne četiri godine da vode Prijepolje.

Inače, skupštinski dom broji 41 odbornika, a na izborima lista „Aleksandar Vučić-Srbija ne sme da stane” osvojila je 19 mandata, „Zajedno za Prijepolje” 11, pet mandata Stranka pravde i pomirenja, po dva mandata BOSS i lista „Za čisto Prijepolje” dok po jedan mandat imaju stranke SDA Sandžaka i Dveri.

GZS i PP Media