Polugodišnje ostvarenje budžeta u Prijepolju daleko od planiranog

Prijepolje – Prijepoljski većnici dali su saglasnost i prosledili skupštini na usvajanje predlog odluke o planu detaljne regulacije za korito reke Mileševke. Donošenjem ovog planskog akta, stiču će se uslovi za izgradnju vrtića kod škole u Bostanima i za sanaciju saobraćajnice od Vakufa do manastira Mileševa.

Opštinsko veće u Prijepolju, foto: A.Rovčanin

Većnici su razmatrali šestomesečnim izveštaj o ostvarivanju budžeta za tekuću godinu, i konstatovali da zbog objektivnih razloga on nije na zadovoljavajućem nivou. Takođe, Opštinsko veće je donelo odluku da izdvoji dva miliona dinara za konkurs namenjen za ugradnju solarnih panela.

Kada odbornici Skupštine opštine Prijepolje, na prvoj narednoj sednici usvoje plan detaljne regulacije za korito reke Mileševke biće otklonjene sve zakonske barijere za izgradnju novog vrtića i sanaciju saobraćajnice koja vodi od centra Prijepolja ka manastiru Mileševi, kazao je između ostalog medijima nakon sednice Opštinskog veća predsednik opštine Vladimir Babić.

– Ovim definitivno rešavamo sve prepreke za izgradnju dečijeg vrtića na Bostanima i stičemo uslove da saniramo saobraćajnicu od Vakufa do manastira Mileševa, što je i obećao predsenik države Aleksandar Vučić prilikom nedavne posete Prijepolju – kazao je prvi čovek opštine Vladimir Babić.

Brojne javne nabavke u opštini Prijepolje su zakočene, to je proiuzrokovalo da izvršenje budžeta u prvoj polovini godine ne bude na planiranom nivou.

– Ukoliko uspemo da otkočimo asfaltiranje puteva nadamo se da situacija neće biti slična prošlogodišnjoj. Nije nam drago, što smo uopšte došli u ovako stanje, poteškoća imamo ali se nadam da ćemo ih prevazići – navodi Babić.

Ministarstvo rudarstva i energetike raspisalo je javni poziv namenjen jedinicama lokalne samouprave za ugradnju solarnih panela. Opština Prijepolje donela je odluku da za ovu namenu opredeli dva miliona dinara.

Prijepoljski đaci prvaci kojima je opština obećala kupovinu rančeva i pribora za školu, na to će morati da još da pričekaju iako je školska godina u punom jeku. Razlog za to je žalba jednog od ponuđača na javnoj nabavci koju je lokalna samouprava raspisala za ovu namenu.

Većnici su usvojili šestomesečni izveštaj o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti Javnog komunalnog preduzeća „Lim“ i Regionalne sanitarne deponije „Banjica“.

PP Media