Pomoć poljoprivrednicima za aktivaciju mobilne aplikacije za potrebe e Agrara

Prijepolje/Priboj/Nova Varoš – Pored Pošte koja je već angažovana na poslovima preuzimanja parametara za aktivaciju mobilne aplikacije ConsentID, od prošlog petka ove poslove će obavljati i zaposleni u Poljoprivrednoj savetodavnoj i stručnoj službi „Užice“. 

Foto: Promo

Taj posao je neophodan kako bi svi poljoprivredni proizvođači bili u mogućnosti da se blagovremeno prijave u novi, elektronski registar poljoprivrednih gazdinstava (eAgrar). Na taj način će se pratiti sve buduće novosti koje se tiču raspisivanja podsticaja i njihove isplate, kao i svih poslova vezanih za izmene podataka na poljoprivrednom gazdinstvu.

Zaposleni iz PSSS Užice će u narednom periodu u lokalnim samoupravama koje pokriva svojim radom (grad Užice,  opštine Kosjerić, Požega, Čajetina, Priboj, Prijepolje, Nova Varoš i Bajina Bašta), obavljati poslove koji se odnose na prvi  korak koji vodi ka uključivanju u eAgrar.

Za uspešno preuzimanje parametara za aktivaciju mobilne aplikacije ConsentID potrebno je da nosilac poljoprivrednog gazdinstva dođe lično. Za obavljanje ovog posla neophodno je da osoba ponese na uvid ličnu kartu ili pasoš, da ima  pametni telefon i da zna svoju e-mail adresu.

PP Media